Paul Mokkink treedt af als penningsmeester en wordt verkozen tot voorzitter. Foto: PR
Paul Mokkink treedt af als penningsmeester en wordt verkozen tot voorzitter. Foto: PR

Paul Mokkink nieuwe voorzitter van HLTC Het Elderink

HENGELO – Tijdens de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 24 januari is Paul Mokkink gekozen tot nieuwe voorzitter van de Hengelose Lawn Tennis Club Het Elderink.

Ruim veertig leden waren naar de kantine gekomen voor de algemene ledenvergadering; een hoge opkomst! De vergadering begon met een toelichting op het jaarverslag van het bestuur en van alle commissies. Er werd teruggeblikt op de vele mooie activiteiten in 2016: een groot aantal toernooien, een mooi aantal sponsoren, het uitgevoerde groot onderhoud aan de tennisbanen en de diverse gezellige activiteiten. Speciaal werd stilgestaan bij de geslaagde viering van het vijftigjarig jubileum van de vereniging. Ook financieel is 2016 bij HLTC Het Elderink positief afgesloten.
Na de pauze waren de bestuursverkiezingen. Marc Nijenhuis en voorzitter Annemarie Winkelman traden beiden af een bestuursperiode van vier jaar. Paul Mokkink trad na negen jaar af als penningmeester. Er klonk een luid applaus toen Paul unaniem verkozen werd tot nieuwe voorzitter van de vereniging. Paul is al jaren actief lid van de vereniging en men was zeer verheugd toen hij bereid bleek deze belangrijke functie op zich te nemen.
In zijn toespraak ging Paul in op het belang om samen met alle commissies en andere leden van de vereniging de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Hij had vooraf al aangegeven dat hij het essentieel vindt dat alle commissies vertegenwoordigd zijn in het bestuur. Tot spijt van het bestuur bleek het in 2016 steeds lastiger om de vacatures in het bestuur op te vullen. Groot was dan ook de vreugde toen bleek dat er niet alleen een nieuwe penningsmeester was, Derk-Jan Menkveld, maar dat ook alle commissies bereid waren om te zorgen voor afvaardiging in het bestuur. Erik Melgers, Johan Esselink, Gerrit Stegeman en Marïëlle Slager gaan het bestuur versterken.
In opperbeste stemming werd de vergadering afgesloten en werd geproost op het nieuwe verenigingsjaar. De Kantinecommissie deelde patat uit, die sponsor Aviko ter beschikking had gesteld. Het duurde nog tot middernacht voordat iedereen weer tevreden naar huis ging.

www.hetelderink.nl