Kerstliedjes door de kinderen voor hun ouders op het plein van Rozengaardsweide. Foto: Albert Schreuder
Kerstliedjes door de kinderen voor hun ouders op het plein van Rozengaardsweide. Foto: Albert Schreuder

Kinderen Rozengaardsweide verrassen ouders

HENGELO - De kerstviering van dit schooljaar op OBS Rozengaardsweide begon net als vorig jaar met een bezoek van de kinderen aan de bewoners van de Bleijke.

De kinderen hebben samen mooie kerstwensen gemaakt en aangeboden. 's Avonds was er een verrassing voor de ouders.
Na het traditionele kerstdiner in de klas, kwamen de kinderen naar buiten om samen met alle groepen, voor de ouders een paar kerstliedjes te zingen.
Dit alles onder begeleiding van de Kerstman, de Kerstvrouw en meester Martijn met zijn gitaar.
Een bijzondere sfeervolle afsluiting van 2016.


Kerstvakantie servicepunt Steenderen

STEENDEREN - Tijdens de Kerstvakantie van 24 december tot en met 8 januari 2017 heeft het Servicepunt bibliotheek Steenderen gewijzigde openingstijden.

Als basisschool De Pannevogel open is, kunnen lezers altijd terecht. De computer om materialen terug te brengen of mee te nemen staat altijd aan.
Wie hulp nodig heeft kan zich wenden tot de vrijwilligers, die in de Kerstvakantie aanwezig zijn op: woensdagmorgen 28 december 9.00-13.00 uur, vrijdagmorgen 30 december van 9.00-13.00 uur, woensdagmorgen 4 januari van 9.00-13.00 uur en vrijdagmorgen 6 januari van 9.00-13.00 uur.
Wie materialen wil verlengen of andere vragen heeft, kan ook altijd terecht bij de Klantenservice, telefoon 0314-333445. Of kijk op de website om zelf materialen aan te vragen of te verlengen. Namens alle vrijwilligers: fijne feestdagen!


bibliotheekwestachterhoek.nl


Muzikale Helden van Baak slaat een jaartje over

BAAK - Na twee succesvolle edities in 2015 en 2016 zal aankomend jaar geen editie Muzikale Helden van Baak worden gehouden in zaal Herfkens. De organisatie kiest er bewust voor om 2017 over te slaan. Het is geen definitief afscheid.

"We willen de formule levendig houden en juist nu even een stap terug is niet makkelijk. Vooral als je weet dat je tot twee keer toe uitverkocht bent geweest met 350 man. Maar wij denken dat we er goed aan doen. Het feit dat jullie als muzikanten nu nog graag met ons en andere muzikanten samenwerken is tekenend voor de sfeer en organisatie die is ontstaan. We hebben wellicht nog iets compacts en kleins in gedachte in het voorjaar voor enkele muzikanten die graag muziek maken maar komen hierop terug. We polsen volgend jaar tegen de zomer weer de muzikanten om het feestje Muzikale Helden te kunnen organiseren voor 2018."
Afgelopen jaar deden muzikanten mee waarvan er 39 een binding hebben met het dorp Baak. "We hebben nu al toezeggingen van nieuwe muzikanten die mee willen doen!" Zet maar alvast in de agenda, zaterdag 10 februari 2018: De muzikale Helden van Baak.


Toneelgroep Vierakker Wichmond blijft in feestsferen

VIERAKKER/WICHMOND - Op de planken blijft de toneelgroep in de feestsferen, want dit jaar wordt u meegenomen naar de dokterskamer van een ziekenhuis, dat zich afspeelt rond de kerstdagen. Dit zijn de dagen van festiviteiten, speeches, verbroedering en het aanhalen van familiebanden. Deze elementen zult u terug zien komen in de komedie 'Het blijft in de familie' van Ray Cooney, vertaald door John Customs. Zoals men inmiddels gewend is van Ray Cooney, waar de toneelgroep meerdere stukken van gespeeld heeft, gaat het om een vlotte komedie. Ziekenhuispersoneel wisselt snel af met de nodige personages als oud personeel, een patiënt, handhaving en overige personen op zoek naar…. En is iedereen wel wie ze zeggen te zijn? Onder bezielende leiding van regisseur Henk Broekgaarden zal de vertrouwde cast deze komedie vijf maal opvoeren. Te weten op vrijdag 27, zaterdag 28, zondag 29 januari en vrijdag 3 en zaterdag 4 februari. Zondag 29 januari betreft een matinee welke aanvangt om 14:00 uur. Kaarten zijn vanaf dinsdag 15 januari verkrijgbaar bij Bakkerij Besselink en café D'n Olde Kriet in Wichmond.