De heer en mevrouw Klavers-De Keijser vierden 19 december hun 60-jarig huwelijksfeest. Foto: Ceciel Bremer
De heer en mevrouw Klavers-De Keijser vierden 19 december hun 60-jarig huwelijksfeest. Foto: Ceciel Bremer  Foto:

Echtpaar Klavers 60 jaar getrouwd

ZELHEM - Op maandag 19 december was het precies 60 jaar geleden dat de heer en mevrouw Klavers-De Keijser in het huwelijk traden. Samen met hun kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en naaste bekenden vierden ze dit heuglijke feit in kleine kring en ontvingen ze locoburgemeester Seesing op bezoek.

Door Ceciel Bremer

Niet alleen het feit dat ze hun 60-jarig huwelijksfeest vierden, maakte maandag 19 december tot een bijzondere dag. Het was ook de laatste dag op de voor hun zo vertrouwde plek aan de Baaksekampweg. De volgende dag stond de verhuizing naar een zorgcomplex in Bredevoort op het programma. "Het is bijzonder dat we samen kunnen verhuizen", vertelt de heer Klavers (84). Voor mevrouw Klavers-De Keijser (87) betekent de verhuizing afscheid nemen van de plek waar ze een groot deel van haar leven doorbracht.
Ze werd geboren aan de Binnenweg in Drempt. Op haar derde verhuisde het gezin waarna het in oorlogstijd in Arnhem belandde. Het gezin moest evacueren en bereikte vanuit Arnhem al lopend uiteindelijk Zelhem waar het onderdak vond. De oorlogstijd heeft diepe sporen bij mevrouw Klavers-De Keijser achtergelaten. "Ik heb mijn jeugd overgeslagen", zegt ze er zelf over.

Buiten wonen
De heer Klavers werd geboren en getogen in Enschede. Begin jaren vijftig ontmoette het echtpaar elkaar via tante Marie, de tante van de heer Klavers. Voor de heer Klavers was de ontmoeting meteen duidelijk. "Ik zag haar en ik dacht: ik heb je", vertelt hij lachend. Ze trouwden, kregen een zoon en een dochter en hadden allebei de wens om buiten te wonen. Zijn werk in de bouw maakte het mogelijk dat ze zelf een huis konden bouwen aan de Baaksekampweg in het buitengebied van Zelhem.


Lees verder op pagina 5