Afbeelding

Jolanda 12,5 jaar bij
Schoenmode Hermans

HENGELO - Jolanda Eppingbroek was donderdag 1 december alweer 12,5 jaar in dienst bij Schoenmode Hermans in Hengelo.

Ze maakte destijds de overstap vanuit de kledingbranche en vond een prima aansluiting in de schoenen. "Je gaat in beide branches met mensen en mode om en biedt voor de mensen een luisterend oor", weet eigenaresse Elise Wiendels.

De medewerkster van Schoenmode Hermans wandelt graag in haar vrije tijd en loopt ook in Nijmegen de Vierdaagse mee. Namens al het personeel van de winkel werd zij gefeliciteerd met deze mijlpaal.


Midwinterhoornwandeling met kerstverhaal

Zelhem - Museum Smedekinck en Midwinterhoorngroep d'Olde Roop zijn al geruime tijd bezig met het organiseren van een bijzondere midwinterhoornwandeling op zondag 18 december. De wandeling, die traditioneel op de laatste adventszondag plaatsvindt, heeft dit jaar namelijk het kerstverhaal als rode draad.

Op diverse plaatsen langs de route wordt een deel van het kerstverhaal in beeld gebracht door figuranten, waarbij ook dieren als schapen en een ezel niet ontbreken. Verder zijn er onder andere zingende engelen, blokfluitende herders en niet te vergeten de midwinterhoornblazers van d'Olde Roop, die op vijf plaatsen langs de route de wandelaars uitnodigend toeblazen.

Op die plekken kunnen de wandelaars even uitrusten op strobalen en zich warmen bij de vuurkorven. Op een andere plek langs de route wordt warme chocolademelk en ranja uitgedeeld. In De Schure van het museum is een kerstmarkt met diverse workshops voor kinderen.

De route is drie kilometer lang met start en finish bij Museum Smedekinck. Inschrijven kan tussen 16.00 en 17.00 uur. Volwassenen betalen 4 euro en kinderen t/m 12 jaar 2 euro voor deelname aan de wandeling en 2 consumpties. Alhoewel op donkere plekken de weg wordt aangegeven met lichtjes, is het aan te raden een zaklamp mee te nemen.


www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck