Judoka's Shizentai gingen naar huis met diverse mediailles. Foto: PR
Judoka's Shizentai gingen naar huis met diverse mediailles. Foto: PR Foto:

Judoka's Shizentai scoren onverwacht goed in Frankfurt

Strijd om podiumplekken tijdens Adler Cup

WEHL - Frankfurt am Main - In de Duitse stad Frankfurt am Main streden dertien judoka's van Budo vereniging Shizentai uit Wehl zaterdag 26 november om een plek op het podium tijdens de Adler Cup. Ruim duizend judoka's uit 16 verschillende landen stonden op de tatami.        

Na een periode waarin ze geen wedstrijden draaide, vocht de Kilderse Mirne Gal (-18 tot -52 kg) zich naar een knappe 2e plaats en nam de zilveren medaille in ontvangst. Verder was er bij de dames een zilveren medaille voor Bente Lueb en brons voor Dieuwertje Lanters en Liz de Vrught.

Bij de heren was er een gouden medaille weggelegd voor Iwan van Velden (-18 tot -66 kg). Hij scoorde in de finale in eerste instantie een wazari en won uiteindelijk door nog een wazari neer te zetten met een lage sode van een Duitse tegenstander.

Het zilver was voor Damian van Mierlo en een bronzen medaille voor Yannick van Uhm. Ilha van Mierlo, Tobias Rosendaal, Tim Winter, Elian Derksen en Lucas van Velden vielen net buiten de prijzen. Tim de Vrught is geblesseerd. Op zondag werd er afgesloten met een trainingskamp, georganiseerd door de Frankfurter vereniging.

Over twee weken reizen de judoka's weer af naar het Duitse Bremen om hier nog meer Internationale wedstrijdervaring op te doen.