Tussendoor werden de drie jubilarissen gehuldigd. Foto: PR
Tussendoor werden de drie jubilarissen gehuldigd. Foto: PR Foto:

Huldiging jubilarissen Najaarsconcert Euterpe

Publiek gaat mee op muzikale wereldreis

HALLE - Zaterdagavond 26 november gaf muziekvereniging Euterpe haar Najaarsconcert in de grote kerk te Halle. Zowel de fanfare als de slagwerkgroep speelde werken van over de hele wereld waarbij ook de aankleding prachtig aangepast was aan de muziek. Deze avond begint met: 'op de radio klinkt de klassieke "Exodus song', ik heb een bijzondere reis geboekt, een muzikale reis. Ik ga rond de wereld om veel verschillende muziek soorten en stijlen te beluisteren en te beleven'. Zo kon het publiek mee reizen en genieten van deze muzikale wereldreis en op grote schermen liet men ook beelden zien van deze prachtige reizen.

De fanfare deed eerst 'Oregon' in de VS aan met in gedachten goudzoekers, indianen en cowboy's. Daarna reisde men naar Dublin en hier ontmoette men de kasteelheer 'Lord Tullamore'. Met de trein naar Berlijn met de 'Neuer Berliner Marsch' en hoorde het vallen van de muur hierin terug.

Huldiging jubilarissen
Even een tussenstop gemaakt in Halle om drie jubilarissen te huldigen en wel de twee broers Gert en Ben Dünnebach beide zijn 42 jaar muzikant bij Muziekvereniging Euterpe, slagwerkers en actieve leden. Gert speelt niet alleen in de slagwerkgroep maar ook de pauken bij de fanfare en bij Ben is jaarlijks de rommelmarkt op zijn terrein. Hans Schieven is 40 jaar muzikant, speelt de Besbas in de fanfare en is bestuurslid. Ook spelen deze mannen in het dweilorkest 'Niet zoegen maor blaozen'.

Na een kleine verbouwing ging de slagwerkgroep verder met de muzikale reis en liet horen en zien het industriële met 'Guardian Angels part 1, The Factory', gevolgd door 'Bongo Battle' een slagwerkwedstrijd die overal op de wereld kan plaats vinden. Energie Beat vormt een prima, energieke, afsluiting van de slagwerkgroep, die daarbij gebruik maakten van de klanken van olievaten en kunststof tonnen.

De fanfare heeft ondertussen haar kleding aangepast aan de verschillende landen die men hoort en ziet. Met 'The African Sound of Bert Kaempfert' is men aangekomen in Nairobi Kenia, maar ook bij de Indische Waterlelies uit de Efteling en Hakuna Matata betekent 'geen zorgen'. Verder naar het schone en georganiseerde Japan met de 'Japanese Folksuite', nu het feestelijke Mexico met 'Mexican Trumpets' land van de Sombrero's, nacho's en pinata.

De slagwerkgroep en fanfare vliegen samen naar de 'Caribbean Variations' waarbij de swingende cultuur goed te horen is. De afsluiting van deze prachtige muzikale reis eindigt in de stad van de liefde met 'Carnaval de Paris'. Daarna naar huis en verder dromen over deze heerlijke muzikale vakantie.