Piraten onder elkaar: Dolf Jansen en Hugo Heideman. Foto Willy Hermans
Piraten onder elkaar: Dolf Jansen en Hugo Heideman. Foto Willy Hermans Foto: Willy Hermans

Hugo Heideman op landelijke radio

Zelhem – Radiopiraat en deejay Hugo Heideman uit Zelhem was afgelopen weekend tweemaal op de landelijke radio te horen om te vertellen over zijn boek Geheime Zenders in de Achterhoek. Hij was zaterdag te gast bij het VARA-programma Spijkers met Koppen waarin hij sprak met Felix Meurders en Dolf Jansen in café The Florint te Utrecht. De eigenzinnige Dolf Jansen improviseerde er op los, maar Hugo Heideman wist zich er goed uit te redden. Jansen bleek in zijn jeugd ook piraat te zijn geweest.

Een dag later ging hij samen met politieagent Otto Duursma naar het Mediapark in Hilversum om beide kanten te belichten van het piratentijdperk in het geschiedenisprogramma OVT van de VPRO. Hierin werd uitgebreid stilgestaan bij de invallen bij Radio Milano van Bennie Roozegaarde.

De landelijke aandacht was aangewakkerd door een artikel in De Telegraaf over het boek. Hierdoor is de belangstelling voor het boek overweldigend. Uitgeverij Hermans is al binnen een week door de eerste voorraad heen.

Bij de boekhandels is het zolang de voorraad strekt. Vanaf 21 december wordt de volgende oplage weer geleverd en is deze uitgave weer volop verkrijgbaar.