Hans Vogels voor de 8e keer totaalwinnaar in Zelhem. Foto: Henk Teerink
Hans Vogels voor de 8e keer totaalwinnaar in Zelhem. Foto: Henk Teerink Foto:

Vogels achtste keer totaalwinnaar Jan van Beekrit Zelhem

Zelhem - Afgelopen zaterdag werd door de Z.A.M.C (Zelhemse auto en- en motorclub) de 38e Jan van Beekrit georganiseerd. De route had een lengte van ongeveer 68 kilometer en werd rondom Zelhem verreden. De Z.A.M.C. had een mooie route uitgezet die driemaal gereden moest worden met daarin twee tijdcontroles en drie proeven per ronde.

De eerste proef begon vijftien minuten na de start. De tweede proef was echter het mooist en naast de deur van Hendrik-Jan Lovink. Hier kwam veel publiek op af en daar kon men genieten van de 'Spektakelproef'. Daar werd ook het een en ander aan kunsten vertoond aan het publiek door verschillende rijders. De derde proef was nabij het clubhuis van de Z.A.M.C. Daar moest de proef twee keer per ronde gereden worden, zo zag men de mannen zes keer voorbij flitsen.

Thierry Pittens was de winnaar in de E1 klasse en de lieveling van het publiek. Hij was de enige rijder die een sprong over twee duikers in een keer deed. De eerste ronde sprong hij er fantastisch overheen, iedereen stond vol verbazing te kijken hoe dat mogelijk was. Echter bij de tweede ronde ging het mis voor hem. Thierry verloor de controle over zijn motor en kwam op de tweede duiker terecht om er daarna voorover af te gaan. Het gevolg van de enorme klap was een barst in de duiker. Gelukkig kon Thierry z'n weg meteen vervolgen zonder dat hij zich geblesseerd had. In de derde ronde dat hij langs kwam deed hij het toch maar in twee keer. Ondanks het tijd verlies in de tweede ronde won hij wel in zijn klasse. Hans Vogels won in de categorie E2 en daarnaast het dag klassement over alle klassen. Vogels wist dit jaar voor de achtste keer totaal winnaar te worden in Zelhem. De eerste keer dat hij het totaal klassement naar zich toe wist te trekken was in 2006. Wesley Pittens en Robin Nijkamp werden tweede en derde in de E2. De winst in de E3 ging naar Lucas Dolfing die Mark Wassink en Bas Klein-Haneveld voor wist te blijven. Klein-Haneveld liet weten dat de eerste twee proeven uitstekend verliepen, maar dat het daarna minder ging. Het rijden ging niet zoals hij wilde maar tijdens de laatste ronde kreeg hij het oude gevoel weer terug en reed tien seconden van zijn eigen snelste tijd af in de laatste proef van de dag. De EV40 werd gewonnen door Alex v.d. Broek die Peter Lenselink en Henk Knuiman wist te verslaan.