Groep 7/8 van De Woordhof wint 250 euro aan boeken. Foto: Anouk Salemink
Groep 7/8 van De Woordhof wint 250 euro aan boeken. Foto: Anouk Salemink Foto:

Groep 7/8 van De Woordhof wint 250 euro aan boeken

Hummelo - Groep 7/8 van basisschool de Woordhof in Hummelo heeft de 1e prijs gewonnen van de Arnhemse kinderboekenwinkel. Ze hebben een bedrag van 250 euro gewonnen, om te besteden aan kinderboeken voor de schoolbibliotheek.

Juf Anouk Nijsen komt regelmatig in deze winkel en elk jaar organiseert deze boekwinkel een prijsvraag tijdens de Kinderboekenweek.

De opdracht dit jaar was: Maak een plan, hoe je voor altijd jong kunt blijven. Dit is tevens dit jaar het thema van de kinderboekenweek: 'Voor altijd jong'.

Zes plannen om voor altijd jong te blijven

De kinderen werden in zes groepen verdeeld. Alle zes de groepen hebben een plan gemaakt. Met deze zes plannen het 'Voor altijd jong' plan hebben ze samen gewonnen.

De plannen
De plannen waren: 1.Stapmolen (paarden) ontworpen voor opa's en oma's zodat ze fit blijven; 2. Er werd een wonderpil ontdekt; 3. Er werd een drankje gemaakt; 4. Er werd een fotocamera ontworpen om jezelf jonger te maken; 5. Er werd een draaimolen gemaakt. Als je er in gaat kom je er jonger uit en 6. Er werd een button gemaakt waarop je de leeftijd kan zetten en zo oud wordt je dan.

Deze plannen werden gepresenteerd op een poster en begeleidt door mooie illustraties van het desbetreffende plan. Een super prestatie en samenwerking van de kinderen! Ze waren ook erg blij met de prijs. Binnenkort gaan ze samen naar de kinderboekenwinkel in Arnhem om de gewonnen boeken uit te gaan zoeken. Volgens de kinderen worden dat er heel veel, want voor € 250,- kun je heel veel boeken kopen. Juf Anouk laat weten dat ze supertrots is op haar leerlingen.