De Twentse Band Enorm. Foto: Hessel Bosch
De Twentse Band Enorm. Foto: Hessel Bosch Foto:

Twentse Band ENorm bij Café De Tol

Zelhem - De band werd vlak na de eeuwwisseling opgericht. ENorm speelde uitsluitend eigen werk, drong al snel met de single Answers door in de Nederlandse top 100 en bouwde vervolgens een dijk van een reputatie op als live band. Op zaterdagavond 26 november om 22.00 uur speelt de Twentse band ENorm van singer/songwriter Eric ten Bos, zijn broer en componist Ronald en vrienden Ferry Bult (drums), Martin Platenkamp (keyboard) en Liejondo Nijhuis (gitarist) bij eet- en muziekcafé De Tol in de Wittebrink.

De mannen traden op met niet de minsten uit de hedendaagse popwereld: Van Velzen, Krezip, Sting, Golden Earring, Ilse de Lange en vele anderen. En ze bleven intussen ook zelf albums maken. In december 2012 brak ENorm door met de inmiddels grijsgedraaide single Op Hoes Op An Veur Kesmis, een single over het gevoel dat (oud) Twentenaren hebben, als ze de IJssel weer oversteken.

Er deed een heel regiment bekende Nederlanders aan mee en de single was een onvervalste hit. De opbrengst voor de single schonken de mannen van ENorm aan 3FM Serious Request en het Rode Kruis. Grote faam geniet ENorm door één van hun 'projecten', Kerst met Ballen. Dat begon in december 2005 met een klein optreden in een zaaltje en vorig jaar werd de overstap gewaagd naar een enorme hangar op de luchthaven Twente. Het werd een succes. Dit jaar vult ENorm die Hangar 11 opnieuw voor Kerst met Ballen. Door dit project is het repertoire van ENorm enorm uitgebreid en behoort ondertussen de hele Top 2000 tot hun repertoire. Uiteraard in een hele eigen bewerking van ENorm zelf.

Entree 5 euro.