Gerbert Eggink zal het komende jaar regeren als Prins Gerbert de Eerste. Foto: PR
Gerbert Eggink zal het komende jaar regeren als Prins Gerbert de Eerste. Foto: PR Foto:

Gerbert Eggink nieuwe Prins van
Velswijk en Wittebrink

Leus prins: 'Hop Hop, ut gas d'r op'

Velswijk/Wittebrink - Tijdens de gezellige en goed bezochte pronkzitting van afgelopen zaterdag 5 november, met gezelligheid en humoristische buuts, verscheen rond de klok van kwart over elf de nieuwe Prins der Doldraejers.

Het is Gerbert Eggink geworden die zich het komende jaar Prins Gerbert de 1e mag noemen. Prins Gerbert de 1e zal gaan regeren tijdens carnaval met zijn leus: Hop Hop, ut gas d'r op! De foto's van de pronkzitting zijn inmiddels te zien op de website.


www.dedoldraejers.nl


Elkaar leren kennen door eten en kunst

Hummelo - Zondag 13 november was er in Hummelo aandacht voor Syrië onder de noemer 'Hummelo Together'. Een aantal plekken in het dorp organiseerden van alles rondom dit onderwerp. De organisatie was in handen van de Dorpsraad met medewerking van FF naar Steef, Project 1 Art en het Dorpshuis.

Door Dick Jolink

De hele middag, vanaf ongeveer 17.00 uur, was er veel aandacht voor Syrië. Er was eten en muziek, maar ook kunst gemaakt door Syrische kunstenaars. De verwachtingen waren in eerste instantie niet zo hoog gespannen, maar werden ruimschoots overtroffen met ongeveer honderdenveertig deelnemers voor het eten.

Bij FF naar Steef waren de zaal en het café voor deze gelegenheid omgetoverd tot restaurant. Het buffet, bereid door koks uit Syrië, zag er feestelijk uit. Om 17.00 uur stroomde de beide eetgelegenheden vol met gasten die onder het genot van een drankje zaten te wachten op wat ging komen. Namens de Dorpsraad heette Elly Smeitink iedereen van harte welkom. Naast het eten stond er bij FF naar Steef nog iets op het programma: het gezamenlijk maken van een 'community art'.

Kunstwerk ontstaan uit diverse bijdragen

Dit is een schilderij waarop alle aanwezigen middels een schildering een bijdrage leveren aan het ontstaan van een groot kunstwerk. Dit schilderij komt te zijner tijd te hangen in het pand aan de Pennekampweg waar statushouders worden gehuisvest, samen met jongeren uit Hummelo. Het is een gezamenlijk welkom van de inwoners van Hummelo aan de nieuwe inwoners. Ook waren er bewoners van de Kruisberg, een locatie voor asielzoekers, aanwezig tijdens deze middag. Onder de klanken van Syrische muziek konden de gasten genieten van een heerlijke, typisch Syrische, maaltijd.

Bij Project 1 Art van Fieke Jolink was het rustig om vier uur, de planning van deze middag werd een beetje verstoord doordat er een optreden in de Hervormde Kerk was waardoor de opening van de kunst expositie pas op een later tijdstip kon plaatsvinden. De expositie in Dorpshuis de Ruimte zal nog tot eind van het jaar te zien zijn. De openingstijden worden volgende week doorgegeven. Opvallend was dat de tentoonstelling eigenlijk uit twee soorten schilderijen bestaat: huizen en bloemen/landschappen en figuratieve schilderijen met torso's van mannen en vrouwen in een Oosterse omgeving. Ook het begin van het buffet liet even een poosje op zich wachten, maar dit was geen probleem.