De bus van ZAMC wordt als jury en wedstrijdleiding ingezet bij de spektakel proef. Foto: PR
De bus van ZAMC wordt als jury en wedstrijdleiding ingezet bij de spektakel proef. Foto: PR Foto:

38e Jan van Beekrit door buitengebieden Zelhem

Drie crossproeven zijn in route opgenomen

Zelhem - Op zaterdag 12 november verzorgt de Zelhemse Auto- en Motorclub ZAMC de 38e Jan van Beekrit door de buitengebieden van Zelhem. De route is ontworpen door Fre Evers en Kees Jacobi, de ontwerpers van de Enduro-commissie. Het is een zeer gevarieerde en spectaculaire route geworden met een totale lengte van ongeveer 70 kilometer, waarin drie crossproeven zijn opgenomen. De inters en de nationale rijdersgaan deze route drie keer rijden en leggen dus 210 enduro-kilometers af.

De start vindt plaats op het ZAMC terrein 'de Langenberg' aan de Korenweg. De eerste deelnemer van de Jan van Beekrit zal daar omstreeks 8.30 uur vanaf het startpodium de wedstrijd gaan aanvangen.

Na de start komen de rijders een kwartiertje later bij de eerste crossproef op het land van 'Kock' tussen de Aaltenseweg en 't Zand. Vervolgens gaat de route via 't Zand, Halle Heide en Halle Nijman naar proef twee. Om ongeveer 9.45 uur wordt de eerste deelnemer bij de 'Spektakelproef' aan de Brunsveldweg verwacht. Op het terrein van Hendrik Jan Lovink is een, ook voor de toeschouwers, hele mooie proef uitgezet met onder andere een 'watergat'. Dat watergat kan boeiende acties opleveren zoals de geschiedenis van de Jan van Beekrit al heeft laten zien. De derde proef op het terrein aan de Kampweg, achter het ZAMC terrein, wordt door de eerste rijder rond 10.15 uur bereikt. Ook deze proef is zeker de moeite van het kijken waard zijn. Vervolgens komen de deelnemers langs start en finish en dat 'rondje' rijden de wedstrijdrijders dus drie keer.

Als de laatste wedstrijdrijder is gestart voor zijn of haar derde ronde (naar verwachting omstreeks 14.00 uur), is het de beurt aan de Offroadrijders. Deze niet-wedstrijdrijders rijden de Enduro-route een keer. De proeven zijn gratis toegankelijk.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is omstreeks 16.00 uur en vindt plaats in de tent aan het clubgebouw op het terrein van de ZAMC. Zoals elk jaar zal ook dit jaar weer de 'Jan van Beek' wisseltrofee worden uitgereikt.