Foto: PR Erve Kots
Foto: PR Erve Kots

Veelzijdig genieten bij Erve Kots

Wildavond en Brouwersavond

LIEVELDE - Echt Achterhoeks genieten kan op vele manieren. Erve Kots is trots op zijn restaurants met elk een unieke ambiance, op het historisch museum en het rustieke logement. Er is de laatste jaren veel gebeurd. Het bedrijf beschikt nu over twee nieuwe, authentieke keukens in de Herberg en in het restaurant 'het Hoofdkwartier van de Prins'.

De combinatie van een klassiek restaurant en een steakhouse en biedt zoveel mogelijk ruimte aan unieke streekgerechten. Man kan er eigentijds en toch authentiek à la carte eten. Vanaf oktober staan er allerlei wildspecialiteiten op het menu. Het Hoofdkwartier van de Prins onderscheidt zich door de 'Josper' houtskooloven, een oven waarmee tijdens bereiding het goede van de verschillende vlees- en vissoorten wordt behouden. Erve Kots biedt ook een pannenkoeken- en grillbuffet in de herberg. En over een rustiek logement met eigentijdse kamers en een bruidssuite, elk met uitzicht over de landerijen en het museum. Mensen zijn er ook aan het juiste adres voor bijzondere activiteiten en arrangementen, feesten en buffetten.

Op 12 november wordt voor de liefhebber een wildavond georganiseerd. Een proeverij van verschillende wildspecialiteiten, zoals ree, wild zwijn of eendenborst.

Bier uit eigen brouwerij
De Achterhoek is een echte pils-regio. Op Erve Kots wordt Frederik Hendrik Pilsner gebrouwen. Dit gebeurt op ambachtelijke wijze waarbij het bier natuurlijk wordt gefilterd zonder toevoeging van smaak- en conserveringsmiddelen. Op 19 november wordt een Brouwersavond georganiseerd. Het seizoensbier van de maand is Stadschschemer, een zwaarder herfstbiertje uit de bokbieromgeving. Mild maar toch straf. De naam is ontleend aan Stad Groenlo, de stad waar Frederik Hendrik de stedendwinger een stukje strategie van de bovenste plank neerlegde om de stad in te nemen in 1627.