De eerste burendag op Het Weidje krijgt een vervolg. Foto: PR
De eerste burendag op Het Weidje krijgt een vervolg. Foto: PR

Burendag Het Weidje Zelhem

Boomspiegels verfraaien met verschillende beplanting

ZELHEM - Op 24 september was het zover, de eerste burendag van Het Weidje in Zelhem was een feit. Na enige voorbereiding door enkele buurtbewoners in samenspraak met de gemeente Bronckhorst kwam er een meerjarenplan om de omgeving rondom het plein aan Het Weidje op te gaan knappen.

Voor dit jaar lag er het plan om de boomspiegels rondom het plein te gaan verfraaien door middel van verschillende beplanting. Er waren twintig boomspiegels die aangepakt moesten worden, maar voordat de beplanting hierin aangebracht kon worden heeft de gemeente ervoor gezorgd dat deze boomspiegels opgehoogd en strak gemaakt werden.

De kinderen uit de buurt konden zich uitleven door het schilderen van een aantal vogelhuisjes. Na een bak koffie rond de klok van 10.00 uur ging men dan ook met een groot aantal buurtbewoners aan de slag om de plantjes te poten.
Jong en oud deed mee om deze klus te klaren. Direct na de middag waren alle plantjes gepoot en de vogelhuisjes geverfd, zodat iedereen gezamenlijk aan een gezellige lunch konden beginnen. Hierna was het tijd om de fraai gekleurde vogelhuisjes op te hangen.

Deze eerste burendag bleek een succes. Deze geslaagde dag werd mede mogelijk gemaakt door bijdrage van: Stichting Oranjefonds, ProWonen, Groenbeheer E & A en de Gemeente Bronckhorst. Allemaal bedankt en tot volgend jaar!