Prijswinnaars in de regio Lochem-Bronckhorst. Foto: PR
Prijswinnaars in de regio Lochem-Bronckhorst. Foto: PR

Winnaars Rabobank coöperatiefonds 2016 regio Lochem-Bronckhorst

LOCHEM/BRONCKHORST - Vijf genomineerde verenigingen en stichtingen van het coöperatiefonds regio Lochem-Bronckhorst presenteerden op dinsdag 4 oktober hun project in Schouwburg Lochem. VVV Lochem kreeg de meeste stemmen van de aanwezige leden. Het gewonnen bedrag van € 5.000 gebruiken zij om borden met historische beelden en tekst te realiseren en in Lochem te plaatsen.

Ruim 160 bezoekers luisterden en keken aandachtig naar de presentaties van de vijf genomineerde verenigingen. De stemming door de aanwezige leden gaf nog een grote verrassing. Voetbalvereniging Witkampers en de Stichting de Beemd eindigden beide met 326 stempunten. Door deze uitslag waren er twee derde plaatswinnaars en kwam de vijfde plaats te vervallen!

Prijswinnaars
Prijswinnaars in de regio Lochem-Bronckhorst zijn: eerste prijs € 5.000 VVV Lochem, tweede prijs € 7.000 Stichting Speelplezier Laren, derde prijs € 5.500 Voetbalvereniging Witkampers, derde prijs € 5.500 Stichting de Beemd, vierde prijs € 4.000 Stichting Vrijwilligers Schulddienstverlening.

ProgrammaSjoukje van Ommeren was de gastvrouw van deze avond. Ronald Ruesink, lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, heette iedereen van harte welkom. Directievoorzitter Ronald van Wetering gaf een toelichting op de cijfers en ontwikkelingen van de bank en de aanwezigen werd de gelegenheid gegeven om vragen te stellen.

Presentaties en Hoge Hoed
Sjoukje van Ommeren nodigde de genomineerde verenigingen uit om hun project te presenteren. Na de presentaties werden stemformulieren door de leden van de bank ingevuld en geteld. En dit resulteerde in bovengenoemde uitslag.
Alle 37 verenigingen en stichtingen die door de online stemming afgelopen zomer niet behoorden tot de categorie winnaars en genomineerden, konden meedingen naar een prijs uit de Hoge Hoed. Deze financiële bijdrage is een opstart voor hun project.

De volgende verenigingen en stichtingen waren de gelukkigen en kregen een cheque van € 1.000: Muziekvereniging Jubal Vierakker/Wichmond, Stichting Steun voor CBS De Bargeweide, Stichting Achterhoekse Planetarium Olthof, Stichting Repair Club Lochem, Stichting Fietsvierdaagse de Achterhoek, Stichting Avondwandelvierdaagse Hengelo Gelderland, Koninklijke Harmonie Concordia, Ouders van de Vordering en Stichting Levende Namen.

Een cheque van € 700 ging naar Stichting IJsselgraaf OBS Dorpsschool. Alle deelnemers waren erg content met de gewonnen prijs en de avond werd onder het genot van een hapje en drankje voortgezet.