Bas Klein Haneveld in actie. Foto: Henk Teerink
Bas Klein Haneveld in actie. Foto: Henk Teerink

Vijf leden V.A.M.C. de Graafschaprijders winnen in Havelte

HENGELO/HAVELTE - In Havelte werd op zaterdag 1 oktober de tweede wedstrijd meetellend voor het ONK Enduro verreden. In maar liefst vijf klassen ging de winst naar een lid van V.A.M.C. 'de Graafschaprijders'. Het kampioenschap had de eerste wedstrijd in het begin van het seizoen in Enter. Daar viel het water met bakken uit de hemel en werd er vroegtijdig afgevlagd. Gelukkig was het in Havelte beter en konden de heren en dames goed rond komen.

In de klasse E1 was een verrassende winnaar, Herjan Brakke die zijn eerste enduro reed, won meteen in de categorie E1. Brakke is een echte crosser maar wil ook zijn geluk beproeven bij de enduro's. Wesley Pittens was ongenaakbaar in de E2 en won deze ruimschoots.. Mark Wassink wist te winnen in de E3 en Bas Klein Haneveld deed het meer dan uitstekend en eindigde als derde. Klein Haneveld voelde zich goed en liet weten dat het rijden de hele dag best lekker ging. Hij komt net terug van een zware heup blessure en vertelde dat het weer de goede kant op gaat. In de eerste ronde wist hij zelfs even de leiding te pakken en een tweede plaats algemeen. De volgende ronden werden moeilijker en zwaarder en de concurrentie in de vorm van Mark Wassink en Lucas Dolfing maakten steeds meer terrein goed op Bas. Een mooie derde plaats was er voor een tevreden Bas weggelegd. Hij heeft veel vertrouwen uit deze wedstrijd gehaald en dat geeft hoop voor de toekomst.
Na de winst van Mark Wassink voor de club uit Vorden wisten de heren Peter Lenselink EV40, Jan Willem Arendsen A1, Paul Omen N1 en Michel Reins NV40 het zelfde te doen voor de V.A.M.C. Vele rijders uit de gemeente Bronckhorst reden mee in de N3 categorie. Bart Oosting, Rick Timmers, Tom Berends en Mark Wichink Kruit werden respectievelijk vierde, tiende, veertiende en negentiende. Heize Mokkink moest helaas de strijd opgeven. Kees Koolen en Marten Zilvold klasseerden zich als zestiende en twintigste in de klasse NV50. De jeugdige Vordenaar Youri Pardijs verraste vriend en vijand door als zesde te eindigen bij de dag licenties. Daar ging de winst naar Kevin Dijk. De volgende wedstrijd voor het ONK Enduro is op 22 oktober in Vorden.