The Euros maken er een knallend Varssels Feest van. Foto: The Euros
The Euros maken er een knallend Varssels Feest van. Foto: The Euros

Festiviteiten rondom Varsselse molen

VARSSEL - Het jaarlijkse Varsselse Feest barst weer los. Op het programma staan optredens van vier muziekbands en artiesten, waaronder de spectaculaire showband The Euros. Natuurlijk ontbreken de toneelvoorstelling, de volksspelen en het kinderfeest met alle bijkomende vermaak niet. De festiviteiten vinden plaats op 14, 15 en 16 oktober in en rondom de feesttent bij de Varsselse molen, Varsselseweg 34 in Hengelo.

Het Varssels Volkstoneel komt op vrijdagavond met de 25e voorstelling. Dan wordt de doldwaze klucht 'Trammelant op Hoeve Hopeloos' uitgevoerd. De aanvang is om 19.15 uur en de entree bedraagt € 7,50 (inclusief koffie en cake). Tevens is er een grote verloting. Na afloop van de toneelvoorstelling is er muziek van DJ Jordy.

Op zaterdagmiddag worden traditiegetrouw de volksspelen gehouden; aanvang 13.30 uur. Zaterdagavond is er een knallend feest met de populaire band The Euros. Deze staat garant voor een absurde en energieke show in een uniek decor waarin alleen de allerbeste hits, de CO2, de vlammen en de confetti om de oren vliegen. De optredens van de band worden afgewisseld met muziek van DJ Dré. Dit is André Nijman, jawel de zoon van tante Rikie. DJ Dré is een niet te stuiten podiumbeest, die met zijn verrassende discoshow vol meezingers van elke gelegenheid een geweldig feest maakt. De entree bedraagt 10 euro. Voor jongeren onder de 18 jaar is de entreeprijs 5 euro, indien zij voor 21.30 uur aanwezig zijn in de feesttent.

Kinderfeest en muziekmiddag
Op zondag om 13.00 uur start vanaf het Buurthuus Varssel de kinderoptocht. Om 13.30 uur beginnen de kinderspelen. Tevens zijn er acts van de goochelende karikaturist René van Hooren. Vanaf 15.00 uur speelt Duo Double L. De entree is vrij.


Wie wil helpen in Dorpshuis Drempt

DREMPT - Om nieuwe vrijwilligers te werven wordt er op vrijdag 14 oktober een informatieavond georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is of zijn/haar steentje bij wil dragen aan het Dorpshuis. De avond is vanaf 20.00 uur in het Dorpshuis, Kerkstraat 89, Drempt. Op dit moment zijn er al zo'n vijftien vrijwilligers die zich inzetten voor het Dorpshuis, activiteiten organiseren en bardiensten draaien. Maar alle extra handjes zijn welkom en maken het werk lichter. Voor een aantal specifieke taken worden vrijwilligers gezocht, namelijk: horeca, PR/communicatie, bestuurswerk en activiteiten. Daarnaast wordt ook gezocht naar mensen die denken dat zij van toegevoegde waarde zijn, op welke manier dan ook. Alleen met de inzet van het dorp kan het Dorpshuis zijn belangrijke functie voor de gemeenschap blijven uitoefenen.

Tijdens de informatieavond is er een presentatie over de toekomst van het Dorpshuis Drempt, is er uitleg over de diverse werkzaamheden en zijn er bestuursleden aanwezig om vragen aan te stellen. U bent van harte welkom.