Anne von Drehle in haar nieuwe atelier in Toldijk. Foto: Liesbeth Spaansen
Anne von Drehle in haar nieuwe atelier in Toldijk. Foto: Liesbeth Spaansen

Atelier en galerie 'Anne von Drehle'

TOLDIJK – Zondag 9 oktober opent Anne von Drehle haar nieuwe atelier en galerie aan de Zutphen Emmerikseweg 17 in Toldijk. Van 13.00 tot 16.30 uur is iedereen van harte uitgenodigd voor een hapje en een drankje om het nieuwe onderkomen feestelijk te openen.

Door Liesbeth Spaansen

Bij Anne von Drehle speelde tekenen en schilderen altijd een grote rol. In 1998 studeerde zij, na een vierjarige HBO-studie, af als Kunstzinnig Therapeut aan de Academie 'De Wervel' in Zeist. Zij startte met teken- en schildercursussen en -workshops in haar atelier in haar vorige woonplaats Zoetermeer.

Na haar verhuizing naar Steenderen in 2003 richtte zij een eigen schildersatelier in, eerst thuis, later in het noodlokaal van basisschool De Steenuil. Deze school is opgegaan in nieuwe basisschool De Pannevogel en krijgt een andere bestemming. "Het was fijn dat mijn spullen tijdelijk in de voormalige St. Joannesschool mochten staan", zegt Anne. "Nu heb ik een nieuw onderkomen gevonden bij Bouwmarkt De Tolbrug in Toldijk. De eerste cursisten starten alweer op 11 oktober." Haar eigen werken komen mooi uit op de muren van deze lichte expositieruimte. Anne heeft in de afgelopen jaren met diverse (schilder)stijlen kennis gemaakt, maar is enkele jaren geleden overgestapt naar het werken met acrylverf. Zij gebruikt paletmessen om 'gezellige dames' op het schilderdoek te zetten. "Ik heb er veel plezier in en het plezier spat ook van het doek af." Haar schilderijen krijgen ruime waardering, wat zich uit in haar deelname aan gerenommeerde exposities en kunstbeurzen in Nederland. Een ballotagecommissie liet haar werk toe tijdens de Annual Dutch Art Fair 2016 (ADAF) in Amsterdam en op 12 en 13 november exposeert Anne tijdens de Nationale Kunstdagen 2016 in de Ahoy hallen in Rotterdam.

Natuurlijk exposeert Anne regelmatig in de buurt: bijvoorbeeld tijdens de Kunst4daagse in Keijenborg, in de kerken van Bronkhorst of Vorden of tijdens Vive la France in Hummelo, veelal samen met sieradenmaker Elly van der Graaf. Anne zal drie tot vier dagen per week in Toldijk aan het werk zijn. Bel (06) 46524663 of mail info@annevondrehle.nl voor een afspraak of kijk op de website www.annevondrehle.nl. Tijdens de open dag op 9 oktober mag iedereen van 13.00 tot 16.30 uur binnenlopen.