Muziekmiddag in Buurthuus Varssel met Duo Double. Foto: PR
Muziekmiddag in Buurthuus Varssel met Duo Double. Foto: PR

Diverse optredens en hilarische klucht tijdens Varsselse Feest

Varssel - De festiviteiten van het jaarlijkse Varsselse Feest vinden plaats op 14, 15 en 16 oktober 2016. Op het programma staan optredens van vier muziekbands en artiesten en een voorstelling van het jubilerende Varsselse toneelgezelschap. Natuurlijk ontbreken de volksspelen en het kinderfeest niet. Alles speelt zich af in en rondom de verwarmde feesttent bij de Varsselse molen.

In 1992 is in Varssel een eigen toneelgezelschap opgericht. Dit jaar komt het Varssels Volkstoneel met de 25e voorstelling op vrijdag 14 oktober om 19.15 uur. Op vrijdagavond wordt de doldwaze klucht 'Trammelant op Hoeve Hopeloos' uitgevoerd. Het stuk speelt zich af op de boerderij van Jaap Zwaan. Zijn zonen Bertus en Tinus komen thuis van een lange motorsafari in Afrika. De buurmeisjes Lottie en Lotje zijn blij dat ze terug zijn en hopen dat hun stille droom, een verloving met Bertus en Tinus, eindelijk werkelijkheid zal worden. Ook Miep, de moeder van Lottie en Lotje, dringt er bij Jaap op aan. Bertus en Tinus willen echter wat anders. De zaak wordt pas echt gecompliceerd als Juliette, de nieuwe huishoudster van Jaap, ten tonele verschijnt. Want niet alleen Jaap wordt smoorverliefd op Juliette, maar ook Bertus en Tinus hebben een oogje op haar.

De spelersgroep heeft er veel zin in om de bezoekers een plezierige avond te bezorgen. Entree € 7,50 (inclusief koffie en cake). Tijdens de pauze vindt een verloting plaats; de hoofdprijs is een fiets. Na afloop van de toneelvoorstelling is er volop gelegenheid om te dansen en te feesten op muziek van DJ Jordy.

Volksspelen
Op zaterdagmiddag worden traditiegetrouw de volksspelen gehouden, die om 13.30 uur zullen worden geopend door wethouder Jan Engels. Het eerste schot op de houten vogel zal worden gelost door Thijs Groot Roessink, schutterskoning van 2015. Daarnaast kan worden deelgenomen aan vogelknuppelen, handboogschieten, kegelen, doeltrappen, bolero, pijlenrad en bierpul schuiven. Tevens worden er wedstrijden met "bladblazers" gehouden.

Feestavond
Zaterdagavond is er een knallend feest met de populaire band The Euros. Zij staan garant voor een absurde en energieke show in een uniek decor waarin alleen de allerbeste hits, de CO2, de vlammen en de confetti je om de oren vliegen. De optredens van de band worden afgewisseld met muziek van DJ Dré (André Nijman, zoon van tante Rikie) die met zijn verrassende discoshow vol meezingers van elke gelegenheid een geweldig feest maakt. De entree bedraagt 10 euro. Voor jongeren onder de 18 jaar is de entreeprijs 5 euro, indien zij voor 21.30 uur aanwezig zijn in de feesttent.

Kinderfeest en muziekmiddag
Op zondag om 13.00 uur start vanaf het Buurthuus Varssel de optocht voor de kinderen met hun zelfversierde fietsen, skelters etc. Het nieuwe koningspaar zal hen vergezellen. Om 13.30 uur beginnen de kinderspelen. Tussentijds wordt de jeugd getrakteerd op allerlei lekkere dingen en mogen zij een graai doen in de grabbelton. Zowel op zaterdag als op zondag kunnen de kinderen gratis rondjes draaien in de draaimolen en staan er een springkussen, skelters en speciale fietsen klaar.

Op zondagmiddag zijn er tevens bijzondere acts van de goochelende karikaturist Rene van Hooren. Vanaf 15.00 uur speelt Duo Double L muziek voor jong en oud. Het optreden van de rasmuzikanten Clementine en Bernard, aangevuld met een derde muzikant (vandaar die L), staat garant voor 100 % feest. De entree voor de muziekmiddag is geheel vrij.