Groot evenement in Zelhem dankzij samenwerking B&OZ en organisatie Smoks Hanne rit. Foto: Jan Knoef
Groot evenement in Zelhem dankzij samenwerking B&OZ en organisatie Smoks Hanne rit. Foto: Jan Knoef

Smoks Hanne rit en Open Zondag

Zelhem - Na een druk zomerseizoen met veel drukbezochte activiteiten wordt het seizoen min of meer afgesloten met de Smoks Hanne rit 2016, waarop de Zelhemse winkeliers aansluiten met een gezellige 'Open Zondag'. Vanaf 12.00 tot 17.00 uur zijn de meeste winkels geopend om het publiek kennis te laten maken met de nieuwste producten/mode. Speciaal voor de 'Open Zondag' zijn er aanbiedingen en verrassingen.

De activiteiten beginnen zondagmorgen al vroeg, want om 9.00 uur gaat de eerste oldtimer al van start om de Smoks Hanne rit te rijden. "Als het weer doet wat de voorspellingen beloven, wordt het een erg drukke rit", aldus Cor Dales, één van de organisatoren. "Dan verwachten we meer dan 350 deelnemers. Niet alleen auto's maar ook oldtimer-motoren en –bromfietsen."

Na een rit van ongeveer 70 kilometer melden de deelnemers zich weer in het centrum van Zelhem, waar ze dan vanaf ongeveer 12.30 uur opgesteld staan in het dorp. Cor is blij met de steun, die de organisatie massaal heeft gekregen van de Zelhemse horeca en vele andere Zelhemse ondernemers.

"Tot dit jaar kregen de deelnemers een lunchpakket uitgereikt, maar door de sponsoring krijgen ze nu én een krentenbol voor onderweg én een bon om gratis deel te nemen aan een stamppotbuffet, bereid door de Zelhemse horeca."

De organisatie gaat de deelnemers vragen om een deel van de middag bij hun eigen voertuig te blijven om vragen van het publiek te kunnen beantwoorden "Maar", aldus Cor, "dat vinden ze best wel moeilijk, want het zijn allemaal liefhebbers van oldtimers, die vooral ook de andere auto's willen bekijken."

Op de vraag of er nog een echt heel speciale auto naar Zelhem komt, geeft Cor een mysterieus antwoord. "Er komt hoogst waarschijnlijk een BAV'er met een speciaal voertuig naar Zelhem, maar dat is dan weer geen oldtimer."

Vanaf 13.00 uur is er dus veel te zien in het centrum van Zelhem. De '60's aLive Band' verzorgt muziek met een 'oldtimer'-tintje. Namens de B&OZ coördineert Kim Krabben de activiteiten. Kim: "De Markt wordt ingericht met een uitgebreide 'zithoek' naast de al bestaande terrassen. Voor de kinderen is er een springkussen en de jonge 'kunstenaars' mogen in een bijzonder project een auto beschilderen."

De Zelhemse modewinkels hebben de handen ineen geslagen om de laatste mode te kunnen presenteren in een grote modeshow, die gelopen wordt op de 'catwalk', die zal worden uitgerold vanuit een trailer op de Markt. U kunt er de nieuwe creaties van 'Puur Mode', 'Scott & Lilly', 'By Seven', 'Just for Men'. 'New Inch' en 'Ter Stal'. Schoenenzaak Benerink en 'Samtosha' zullen daarbij zorgen voor de juiste schoenen, sieraden, tasjes, terwijl kap- en schoonheidssalon 'Krabben & Krabben' en 'Ami Kappers' er voor gaan zorgen dat de mannequins en dressmen er tiptop uitzien.

Kim: "Er worden twee shows gelopen. De eerste om 13.30 uur en de tweede om 15.00 uur. Het gehele spektakel zal worden aangekleed met planten en bloemen van 'Beo', 'Hassink' en 'Helleboris'. Bezoekers aan het evenement kunnen bij de catwalk een lootje ophalen om mee te dingen naar een speciaal bloemstuk dat na de modeshows verloot wordt.

De deelnemende winkels zijn tot 17.00 uur geopend. De deelnemers aan de Smoks Hanne rit zullen in de loop van de middag de thuisreis aanvaarden.