'Zware jongens' bij Live@Ideaal. Foto: PR
'Zware jongens' bij Live@Ideaal. Foto: PR

Grote Kearls bij LIVE@IDEAAL

Eigen nummers worden gemixt met covers

Zelhem - Woensdagavond 5 oktober staat de band 'Grote Kearls' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

De naam Grote Kearls heeft niet zo zeer te maken met de lengte, maar meer met het gewicht van de mannen, die elkaar tegenkomen in Zutphen en onder het motto 'kieken wat 't wurd' afspreken om een avond te gaan jammen.

Na een knallend eerste optreden zagen Wibo Booltink (Ex Dat Doe'w), Marc Tool (Ex Sixfeet), Matthieu Strijk (Ex Dat Doe'w) en Berend van Beek (Ex Sixfeet en Goed Goan) geen reden om niet door te gaan als band en 'Grote Kearls' was een feit.

Toen Wibo Booltink werd uitgenodigd om met Beth Hart over de gehele wereld te gaan toeren, besloten de andere grote kearls verder te gaan als rocktrio. Naar wat botbreuken bij enkele bandleden zijn de Grote Kearls er helemaal klaar voor.

Eigen nummers worden gemixt met covers van onder andere Normaal, Jovink and the Voederbietels, Mooi Wark, Johnny Cash en vele anderen en de band heeft setlist met drie uur Rock, die elke locatie in een feestje kan veranderen.

Live@Ideaal
Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.