Werk van Eytie Tinbergen. Foto: PR
Werk van Eytie Tinbergen. Foto: PR Foto:

'Iets heel anders' in Galerie Bibliotheek

Zelhem - Zaterdag 1 oktober om 17.00 uur wordt in de Zelhemse Galerie Bibliotheek een bijzondere tentoonstelling geopend onder de titel 'Iets heel anders'. De kunstenaars Jacob Kerssemakers, Eytie Tinbergen en Frank van Zwicht laten een deel van hun werk zien. Ze zullen zelf aanwezig zijn bij deze opening om uitleg te geven over hun werk. De expositie duurt tot en met zaterdag 12 november.

Jacob Kerssemakers volgde zijn kunstopleiding aan de Rietveld Academie en de Wackers Academie in Amsterdam. Hij schildert, het liefst 'en plein air', brede doeken op een rol. Jacob werkt met pen en penseel en tekent en schildert zowel het stadsleven als de natuur. In zijn schilderijen toont hij het hier en nu. Tijdens het schilderen verstrijkt de tijd en dit vormt een bijzonder en mysterieus aspect in de werken.

Eytie Tinbergen heeft een voorkeur voor eenvoudige gesloten vormen, waarbij het spel van licht en schaduw tot zijn recht kan komen. Haar werk is voornamelijk figuratief. Zij streeft naar verstilde vormen die in harmonie met hun omgeving zijn. De Egyptische beeldhouwkunst is voor haar de grootste bron van inspiratie.

Sierraadontwerper Frank van Zwicht laat door zijn ontwerpen zijn ideeën zien over de vormgeving van eigentijdse sieraden voor mannen en vrouwen. Zijn materiaalgebruik en techniek zorgen er voor dat het ontwerp maximaal tot zijn recht komt. De sieraden zijn verfijnd en innovatief. De materiaalkeuze maakt dat de sieraden zeer duurzaam zijn en licht om te dragen ondanks hun afmetingen.


Oktoberfeest en bloemschikken in Drempt

Drempt - Zaterdag 1 oktober wordt de maand bij het Dorpshuis in Drempt ingeluid met een waar Oktoberfeest. Pullen bier, worst en natuurlijk Bokbier. En kom je verkleed in stijl? Dan ontvang je ook een gratis drankje. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar aan de bar of te bestellen via info@dorpshuisdrempt.nl. Op 5 oktober in samenwerking met Tuincentrum Bloemendaal wederom een avond bloemschikken georganiseerd met het thema herfst. Opgeven kan in het Dorpshuis (doordeweeks), via info@dorpshuisdrempt.nl of bij Tuincentrum Bloemendaal.


Slaatjesactie Harmonie Prinses Juliana

Zelhem - Op zaterdagmorgen 1 oktober komen de leden van Prinses Juliana weer bij u langs met ambachtelijk gemaakte slaatjes. De verkoop van slaatjes vormt al jaren een belangrijke inkomstenbron voor de vereniging. De inkomsten blijven hard nodig voor de aanschaf. De slaatjes kosten 4 euro per stuk en 3 stuks voor 11 euro. U kunt ze ook bestellen via: info.prinsesjuliana@gmail.com. De leden van Prinses Juliana zorgen er dan voor dat de slaatjes op zaterdagochtend 1 oktober bij u thuisbezorgd worden. Ook zijn die ochtend slaatjes verkrijgbaar in de grote zaal van Cultureel Centrum de Brink te Zelhem.