Ton Nijenhuis biedt Zelos-secretaris eerste exemplaar informatiegids aan. Foto: Jan Knoef
Ton Nijenhuis biedt Zelos-secretaris eerste exemplaar informatiegids aan. Foto: Jan Knoef Foto: Jan Knoef

Nieuwe informatiegids bij aanvang competitie Zelos

Zelhem - Nog net voor de aanvang van de competitie kon Ton Nijenhuis, mede namens de redactie van het Zelos-clubblad, de nieuwe informatiegids aanbieden aan het bestuur. Namens het bestuur nam secretaris Otto Duursma het resultaat van dit nieuwe initiatief in ontvangst.

Afgelopen mei werd het idee geboren om een blad samen te stellen, waarin je alles en iedereen met een functie binnen de vereniging kunt vinden. Jeugdleider Ton Nijenhuis, sinds twee jaar actief als vrijwilliger, voelde er wel voor om de redactie van het clubblad te helpen bij het samenstellen ervan. Ton hierover: "Als je nog maar kort binnen een vereniging actief bent, heb je moeite om steeds de juiste personen te vinden en ik zag in het verzamelen van die informatie voor het blad de ideale gelegenheid om me in te werken en anderen te helpen bij het vinden van de juiste gegevens."

Juiste gegevens vinden was monnikenwerk

Ton ging voortvarend aan de slag en kon de redactie al snel een eerste opzet presenteren. Maar daarna kwam het monnikenwerk, want voor de exacte gegevens was hij afhankelijk van de informatie, die anderen hem moesten aanleveren. Ton: "Ik ben zeker niet tegengewerkt, maar niet iedereen stond direct klaar met de gegevens."

Naast een verzameling van contactgegevens moest het blad ook informatief worden, een stukje clubgeschiedenis bevatten, maar ook nieuwe ontwikkelingen zoals de komst van een voetbalschool en de invulling van vrijwilligersbeleid beschrijven. Met behulp van de clubfotografen en de vormgevers werd een aantrekkelijke opmaak verwezenlijkt, waarna het geheel geprint kon worden.

Wetend dat de informatiegids een momentopname is en dat de inhoud steeds weer aangepast zal moeten worden, kon Ton zaterdag 10 september de gids met informatie die op dat moment sluitend is, officieel presenteren, overhandigen aan het bestuur en via de vaste verspreidingskanalen uitdelen, zodat iedereen binnen de vereniging over de juiste informatie kan beschikken.