Wilko Pelgrom vertrekt als voorzitter bij Stichting mfa 't Doornslag

Drempt - Met ingang van 1 januari 2017 stopt Wilko Pelgrom als voorzitter van stichting mfa 't Doornslag in Drempt, die multifunctionele accommodatie 't Hessenhuus en de voetbalvelden van HC'03 beheert. Pelgrom was sinds het ontstaan van de stichting in november 2013 voorzitter en vervulde daarvoor jarenlang bestuurlijke functies bij voetbalvereniging HC'03 en Drempt Vooruit.

Voetbalvereniging Hessencombinatie '03 is ontstaan uit een fusie tussen voetbalvereniging Hummelo en Keppel en Sportvereniging Drempt Vooruit. Pelgrom maakte rond het millennium onderdeel uit van het bestuur van Drempt Vooruit en begeleidde beide clubs in de fusie. In het voorjaar van 2003 werd hij tot de eerste voorzitter van de nieuwe club benoemd en maakte in dat fusiejaar het kampioenschap van het eerste elftal mee dat daarmee promoveerde naar de derde klasse. De rol van voorzitter van de club vervulde hij tot eind 2009. Vervolgens bleef Pelgrom actief voor de voetbalvereniging en was hij nauw betrokken bij de bouw van 't Hessenhuus dat als clubhuis voor HC'03 dient en tegelijkertijd een dorpshuisfunctie heeft. Het beheer ervan werd ondergebracht in een stichting met Pelgrom als initiatiefnemer en voorzitter.


Sportverenigingen Zelhem starten met Sportkaart

ZELHEM - Leerlingen van Basisschool 't Loo maken tijdens de Nationale Sportweek (17- 25 september) kennis met drie sportverenigingen uit Zelhem.

Elke schooldag komt een sportvereniging op school om alle kinderen van groep 3 tot en met 8 kennis te laten maken met hun sport. Vervolgens kunnen de kinderen minimaal twee verenigingen uitkiezen waar ze graag nader mee willen kennismaken. Zij zullen dan steeds drie weken gratis trainingen volgen bij een vereniging. Alles met als doel de kinderen van 't Loo nog meer in beweging te krijgen, maar ook kinderen de gelegenheid te bieden om eens een andere sport te proberen dan die ze misschien al doen. De verenigingen die hieraan meewerken zijn: SEV Zelhem (korfbal), ZSV Zelos (voetbal) en Jan in 't Touw (survival).