VAMC deelnemers jeugdenduro in Lelystad. Foto: Henk Teerink
VAMC deelnemers jeugdenduro in Lelystad. Foto: Henk Teerink

Jeugd VAMC hervat jeugd enduro competitie

Omstandigheden waren pittig

HENGELO - Na een pauze van vijf maanden hervatte de jeugd van VAMC enduro competitie in Lelystad. De club aldaar had een mooie route uitgezet inclusief een pittige cross/extreem proef die per ronde twee keer gereden moest worden.

Doordat op een bijgelegen perceel de uien nog niet geoogst konden worden, was er maar een locatie om een test uit te zetten. Evengoed NK waardig met stevige klimmen, boomstammen, rioolbuizen en trekkerbanden op diverse hoogtes en variaties gestapeld. Vier ronden mochten de dames en heren afleggen. Met een rijtijd van drie uur en twintig minuten een beste opgave. De omstandigheden waren pittig met de regen nog in de natte klei grond en een beste route van 15,5 km lang.

Zes VAMC De Graafschap jeugdrijders waren naar Lelystad afgereisd. Helaas had Sarah Geurkink een armbreuk opgelopen waardoor deelname niet mogelijk was in de J1 klasse. Haar zus Noor kon wel van start maar moest vroegtijdig opgeven door een defecte koppeling. In de J2 klasse streden Bram Bulten, Robin van Oldeniel, Bjorn Wisman en Koen van Dort voor de eer van beste clubrijder. Uiteindelijk won Robin deze door een keurige zevende plek. Bram Bulten reed zichzelf naar een veertiende plaats op een zestiende plaats gevolgd door Koen van Dort. Bjorn Wisman reed naar een 22e plaats in het dagklassement. Damon Teerink reed zijn eerste jeugdenduro bij de daglicenties en werd als zesde geklasseerd. De volgende jeugd endurowedstrijd zal plaatsvinden in het Brabantse Oirschot wat tevens de finale zal zijn. Nadat de jeugdrijders hun wedstrijd erop hadden zitten, kwamen de grote mannen in actie voor trainingen ter voorbereiding van hun ONK enduro seizoen. De regionale rijders Bas Klein Haneveld, Robin Nijkamp, Jan Willen Arendsen en Mark Wichink Kruit die ook uitkomen voor de motorclub uit Vorden reden diverse rondjes op het parcours waar eerder op de dag de jeugd had gereden.