Tonny Wassink heeft zijn 'oude' racemotor speciaal voor deze gelegenheid onder het stof vandaan gehaald. Foto: Henk Teerink
Tonny Wassink heeft zijn 'oude' racemotor speciaal voor deze gelegenheid onder het stof vandaan gehaald. Foto: Henk Teerink

HAMOVE op weg naar vijftig jaar wegrace

Nieuw asfalt geopend door Tonny Wassink

HENGELO - Ieder jaar in mei is Hengelo in de ban van de internationale wegraces op circuit de Varsselring, waarin wordt gestreden om verschillende kampioenschappen in onder andere de Supersport, Superbike en zijspannen.

De wedstrijden trekken duizenden bezoekers. In 1967 werd er voor het eerst geracet op het stratencircuit. Volgend jaar zal dan ook een jubileumjaar zijn met 50 jaar wegrace op 'de Varsselring'. Echter is de staat van het wegdek van het circuit de afgelopen jaren sterk achteruit gegaan.

De gemeente Bronckhorst heeft, binnen hun reguliere onderhoudsplanning, dan ook vastgesteld dat de Varsselring in aanmerking kwam voor groot onderhoud. HAMOVE was dan ook erg verheugd met het besluit van de gemeente om het circuit te voorzien van een nieuwe asfalt laag. De werkzaamheden zijn gestart op 22 augustus. De laatste asfalteringswerkzaamheden zijn vorige week verricht.

Een groot aantal vrijwilligers van de motorvereniging zullen zich de aankomende tijd inzetten om te helpen bij het afwerken van het wegdek. Het nieuwe asfalt komt de veiligheid ten goede en biedt HAMOVE de mogelijkheid nog jarenlang het unieke wegrace evenement te organiseren op het bekende stratencircuit. Bestuurslid Tonny Wassink heeft zijn 'oude' racemotor speciaal voor deze gelegenheid onder het stof vandaan gehaald om het nieuwe asfalt van het circuit te openen in bijzijn van vele vrijwilligers.


www.hamove.nl


Instuif bij Korfbalvereniging S.E.V.

Zelhem - Tijdens de nationale sportweek van 17 t/m 25 september 2016, houdt korfbalvereniging S.E.V. uit Zelhem diverse instuiven.

Altijd al eens een kijkje willen nemen bij de korfbal, dan kan dat tijdens de instuiven in de nationale sportweek, de jeugd van 6 t/m 12 jaar is welkom op donderdag 22 september van 18.00 tot 19.00 uur, voor de jongste jeugd (3 t/m 6 jaar) is er de Kangoeroeklup, hier ben je welkom op zaterdagmorgen 24 september, van 10.00 tot 11.00 uur, vrijblijvend een kijkje te nemen. Verder is er ook bij de Kombifitt (40+) een instuif, voor degenen die niet meer in competitieverband willen sporten, maar wel in beweging willen blijven en sociale contacten willen onderhouden. De instuif bij de Kombifitt is op donderdag 22 september van 19.00 tot 20.00 uur.

De instuiven zijn bij de eigen accommodatie, Halseweg 31A te Zelhem.