Volksfeest rijk aan geschiedenis en tradities. Foto: Harold Pelgrom
Volksfeest rijk aan geschiedenis en tradities. Foto: Harold Pelgrom Foto:

Een Volksfeest in de huiskamer

Hummelo - Het lijkt een welhaast onmogelijke opgave maar in Hummelo gaat het binnenkort gebeuren en wel op zondag 11 tot en met woensdag 14 september. Na de drukbezochte evenementen Giro d'Italia, Vive la France en Zomer in Gelderland is het jaarlijkse Volksfeest Hummelo het 4e grote spektakel dat voor het eerst plaatsvindt in (en om) de nieuw ingerichte dorpskern genaamd "De Huiskamer". Het Achterhoekse "oerdorp" Hummelo ademt met haar nieuw ingerichte dorpskern nu meer huiselijke sfeer dan ooit te voren.

Tijdens het Volksfeest 2016 zullen deelnemers aan de fietspuzzelrit, de bonte optocht, ruiters te paard, schutters, kinderen, bielemannen, muzikanten, vele inwoners en nieuwsgierige bezoekers de nieuwe huiskamervloer gebruiken.

Het Volksfeest Hummelo - van oorsprong een oogstfeest - laat zich het best omschrijven als gezellige samensmelting van het volk, waarbij met name op de woensdag weer zichtbaar zal zijn hoe respectvol organisatie, deelnemers en inwoners omgaan met haar rijke geschiedenis en tradities.

Dat de Hummelse kermis altijd door de week plaatsvindt (de 2e woensdag van september en de dinsdag ervoor), is er misschien wel juist de oorzaak van dat het zo goed geconserveerd is gebleven.

Het zal voor de oud ogende, doch piepjonge paars-rode straatklinkers in de huiskamer wel even wennen zijn nu er zoveel over hen heen komt in hun eerste levensjaar..

Voor meer informatie en het volledige programma zie de website.


www.volksfeesthummelo.nl


Ontwikkelingen Dorpshuis Drempt

Drempt - In de zomer maanden is er veel gebeurd rondom ons Dorpshuis in Voor-Drempt. Deze gebeurtenissen kunnen terecht de vraag oproepen wat gebeurt er nu allemaal en gaat het wel goed met ons Dorpshuis. Op deze vraag kunnen we heel duidelijk zijn. Het gaat goed met ons Dorpshuis.

Een groot aantal inwoners uit Drempt vindt de weg naar ons Dorpshuis tijdens activiteiten, in verenigingsverband of lopen gewoon even binnen. Met trots kijken we terug naar Zomer in Gelderland op 18 augustus jl. Samen met een groot aantal inwoners hebben we een prachtige dag gehad, dit mede dankzij de inzet van meer dan 50 vrijwilligers uit beide kernen.

Inmiddels hebben we aantal vaste vrijwilligers die zich regelmatig belangeloos inzetten in en voor ons Dorpshuis. De inzet van vrijwilligers is en blijft noodzakelijk om ons Dorpshuis open te kunnen houden en wij zijn deze vrijwilligers hier dan ook erg dankbaar voor. Natuurlijk kunnen er dit altijd meer zijn en hieraan moeten wij blijven werken.

Met de inzet van alle verenigingen en school hebben we dit jaar een prachtig nieuw podium kunnen
aanschaffen. Dit is al volop gebruikt tijdens diverse activiteiten en tevens door de school. Het aantal activiteiten in het Dorpshuis neemt toe en dit willen we graag verder vernieuwen en uitbreiden. Het Dorpshuis is er voor alle inwoners en onze activiteiten moeten aansluiten bij de wensen enbehoeften van onze inwoners. Deze activiteiten worden niet meer allemaal door één vaste groep georganiseerd. Elke activiteit wordt georganiseerd door groep van vrijwilligers die het leuk vinden om met deze activiteit bezig te zijn.

Door het niet verlengen van het arbeidscontract van onze beheerster en het annuleren van het Beachvolleybaltoernooi door het bestuur is het Dorpshuis minder positief in het nieuws gekomen.Een reactie op deze besluiten hadden we wel verwacht, alleen niet in deze mate en wijze. Door de berichtgeving hierover, ook op Social-Media, kunnen wij ons terecht voorstellen dat er vragen en twijfels bij u als gebruiker of inwoner zijn ontstaan over het Dorpshuis.

Deze besluiten zijn door ons unaniem genomen met de inzichten en informatie van dat moment en met als enig doel een goed functionerend Dorpshuis voor alle inwoners van Drempt. Dit is ook de taak en de verantwoordelijkheid van een bestuur. Hierbij maken wij graag gebruik uw feedback en zijn we altijd bereid ons beleid aan u als gebruiker te verantwoorden. Het bestuur van het Dorpshuis bestaat nu uit 6 personen en dit willen wij graag uitbreiden. Als u belangstelling hebt neem dan contact met ons op.

In de zomermaanden zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe beheerder voor ons Dorpshuis. Hierop hebben we onverwacht veel reacties gehad en hebben er met 6 personen gesprekken plaats gevonden. Uit deze kandidaten hebben we een nieuwe beheerder kunnen selecteren.

Vanaf 1 september start onze nieuwe beheerder de heer Frank Florij. Frank is 53 jaar en heeft uitgebreide ervaring opgedaan in de horeca en als beheerder. Frank zal zichzelf aan u verder voorstellen tijdens uw bezoek aan ons Dorpshuis. Ons Dorpshuis in Voor-Drempt heeft inmiddels weer een stevig fundament om samen met u als gebruiker en/of als vrijwilliger verder op voort te bouwen.

Bestuur Dorpshuis Drempt