Frank en Wendy willen de mensen een zo leuk mogelijk verblijf bezorgen. Foto: Liesbeth Spaansen
Frank en Wendy willen de mensen een zo leuk mogelijk verblijf bezorgen. Foto: Liesbeth Spaansen Foto:

Eetcafé en bowlingbaan Het Zwarte Schaar

DOESBURG - "We willen de mensen een zo leuk mogelijk verblijf bezorgen", beginnen Frank en Wendy de Graaf hun verhaal. "In de zomer zijn we zeven dagen per week vanaf 10.00 uur open. Nu in het najaar het weer minder wordt, zijn we maandag en dinsdag gesloten, doordeweeks vanaf 17.00 open en in het weekend vanaf 12.00 uur."

Door Liesbeth Spaansen

Eind januari van dit jaar verhuisden Frank en Wendy de Graaf met hun drie kinderen (2, 5 en 7 jaar) van het Noord-Hollandse Schagen naar Doesburg. De plek was niet helemaal nieuw voor het gezin. "Mijn schoonouders hebben hier op de camping een sta-caravan en wij kwamen een paar keer op vakantie", legt Frank uit. "Ik kwam aan de praat met de beheerster van de camping en zij vroeg of ze ons mocht bellen als ze ooit nieuwe pachters zocht voor de horeca. Na ongeveer een maand belde ze tot onze verrassing ook daadwerkelijk."

Vooral Frank, een horecaman in hart en nieren, wilde de uitdaging wel aangaan om het eetcafé en de bowlingbaan te gaan beheren. "Daar gingen heel wat gesprekken aan vooraf, maar je moet eens wat proberen", lacht Wendy. "Het was vooral voor de kinderen een hele stap, vriendjes achterlaten, een nieuwe school." Frank en Wendy gingen voortvarend te werk. Op het gezellige terras staat nieuw meubilair en frisse plantjes, de buitenkant van het cafetaria is geschilderd en in de bowlingbaan kwamen gezellige tafeltjes. "De rest buitenom komt in het najaar aan de beurt." Frank werkt al vanaf zijn vijftiende in de horeca en heeft ervaring opgedaan in verschillende Noord-Hollandse restaurants als chef-kok. Het eetcafé heeft een nieuwe kaart. De schnitzel ontbreekt niet, maar er staat ook vis op de kaart en elke donderdag onbeperkt spareribs met knoflooksaus, friet en salade voor 18,50 euro en elke zondag pizza's voor 7 euro. Gasten kunnen zowel binnen als buiten eten. "We hebben alles vers en het komt ongesneden binnen. Dat proef je ook. We staan voor kwaliteit en gastvrijheid." Frank staat in de keuken met een assistent-kok en een snackbarmedewerker. Samen met de medewerkers in de bediening, bezorgen zij hun gasten een culinaire en gezellige avond.

Wendy en Frank willen graag de bowlingbanen meer aandacht geven. "Dat verdienen ze!" Deze gaan om 14.00 uur open, maar ook op afspraak. "We hebben een leuke bowlingbaan. Het is niet groot, met vier banen, maar hij is heel geschikt voor feestjes, gecombineerd met eten aan gezellige tafeltjes", vertelt Wendy. "En voor kinderpartijtjes." vult Frank aan. "We hebben discobowlen en led-bowlen." Leuk voor na het bowlen is een partijtje darts en er staat een flipperkast en een airhockeytafel.

In de zomervakantie organiseerden Frank en Wendy karaokeavonden. "Dan sta ik gewoon achter de bar", lacht Frank. "Dat is een groot succes, zowel voor de campinggasten als mensen uit de buurt."


Eekstraat 17, 6984 AG Doesburg

0313-437877

Www.hetzwarteschaar.nl