Over het algemeen waren de deelnemers tevreden over de verkoop. Foto: Dick Jolink
Over het algemeen waren de deelnemers tevreden over de verkoop. Foto: Dick Jolink Foto: Dick Jolink

Vele kijkers en kopers tijdens Wandel en Handel Hummelo

HUMMELO - De eerste editie van Wandel en Handel is afgelopen zondag een succes geworden. Wandel en Handel is een initiatief van Jan Rietman en Hannie Luimes en heeft verder mede vorm gekregen door Thymo Schuurman, Martine Rexwinkel en Christi Dorrestijn. De weersverwachting voor deze dag was niet best, regen, wind en mogelijk onweer werden voorspeld. Gelukkig voor alle deelnemers viel het achteraf allemaal nog mee en kwam zelfs de zon door.

Door Dick Jolink

Al voor het officiƫle begin van deze dag was het druk in het dorp met kijkers en kopers. Over belangstelling had niemand te klagen. De hele tijd liepen bezoekers van adres naar adres. Op de Zuylenkamp hadden buurtbewoners op een rij voor hun woning een aantal kramen staan. Veelal waren de kramen versierd met vlaggetjes en ballonnen en zag het er allemaal vrolijk en gezellig uit. Door het dorp liepen veel mensen met de plattegrond waarop de adressen van de deelnemers stonden vermeld. Jong en oud deed mee, zo was er een kraam, bemand door kinderen, die koffie met iets lekkers verkochten. Vaak werden kinderkleding en spelletjes aangeboden, maar ook boeken en huishoudelijke artikelen. Sommige deelnemers boden ook spullen aan van hun familie en kennissen. Op deze manier konden veel mensen van hun overtollige spullen afkomen. De winst van deze dag is voor het Hummelo's Gemengd Koor (HGK). Tot voor een aantal jaren terug organiseerde het HGK een bekende rommelmarkt in september. Door het ouder worden van de vrijwilligers, maar ook door ziekte, hield de rommelmarkt op te bestaan. Het koor mocht een bedrag van 250 euro ontvangen van de organisatie. Over het algemeen waren de deelnemers tevreden over de verkoop en vonden dit een prachtig initiatief, waarop een vervolg mag komen. Ook de organisatie blikt terug op een succesvolle en geslaagde eerste editie van Wandel en Handel.


Start nieuw seizoen Lambertikerkgemeente

Zelhem - Begin september begint het nieuwe seizoen voor de Protestantse gemeente te Zelhem. In de zomervakantie zijn er wel allerlei activiteiten in en om de kerk, maar draait de Kerkgemeente op een lager pitje. Vanaf de Startzondag is de agenda weer gevuld met catechese, vergaderingen, activiteiten van Vorming en Toerusting enz. Dit jaar is de Startzondag op 11 september. Van 9.00 uur tot ongeveer 12.00 uur is er van alles te doen in en om de Lambertikerk.

Het programma begint met een gezamenlijk ontbijt in de Lambertikerk dat om 9.00 uur begint. Iedereen is daarbij welkom. Jong, oud, lid of geen lid. Aansluitend is er om 10.00 uur een dienst, waarin net als altijd wordt gezongen, gebeden en uit de Bijbel gelezen, maar toch gaat er deze zondag ook veel anders. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er kinderkerk, met een eigen, feestelijke invulling. De Startzondag sluit af met koffie en gebak/koek, onder het motto 'Heel de Lambertikerkgemeente bakt'.

Het nieuwe jaarthema is 'Wie is mijn naaste?', een bekende tekst uit het bekende verhaal van de Barmhartige Samaritaan (Lucas 10). De Lambertikerkgemeente voegt daar aan toe 'Geloven in delen.. delen in geloven'. Die teksten zijn binnenkort ook buiten de kerk te lezen. Met daarbij elke maand een nieuwe tekst, om passanten en bezoekers te inspireren of tot nadenken aan te zetten. Hebt u zelf een tekst, die anderen kan inspireren (maximaal 60 tekens), dan kunt u die te mailen aan inspiratieteksten@lambertikerk.nl. Daarnaast hoopt de Lambertikerkgemeente week- en zelfs dagteksten te publiceren in kerkblad en op de website www.lambertikerk.nl Deze laatste twee soorten teksten mogen langer zijn.

Afbeelding
Over het algemeen waren de deelnemers tevreden over de verkoop. Foto: Dick Jolink