Muzikale rondreis door het Zelhems Mannenkoor. Foto: PR
Muzikale rondreis door het Zelhems Mannenkoor. Foto: PR Foto:

Muzikale rondreis door het Zelhems Mannenkoor in 'De Bleijke'

Hengelo - Donderdagavond trad het Zelhems Mannenkoor op in De Bleijke in Hengelo. De bewoners konden genieten van een muzikale rondreis met zang uit diverse landen. Er werd gestart met het Duitstalige nummer 'Die Nacht' via liederen uit o.a. Kroatië, Georgië, Engeland, Afrika, Amerika, kwam men weer terug in Nederland met het Nederlandse lied 'Ik zal er zijn'. Ook werd er een potpourri gezongen van allerhande bekende meezingers. De bewoners zongen uit volle borst mee.

Dit was het eerste officiële optreden van het Mannenkoor onder leiding van de nieuwe dirigent Susanna Veerman, die sinds vorige week de scepter zwaait over het koor. Ondanks dat er slechts één keer onder haar leiding was gerepeteerd, kan er terug gezien worden op een geslaagd optreden.
De piano werd bespeeld door Yvonne Beefting die tevens ook de presentatie van de liederen voor haar rekening nam.
Zondag 11 september zal het koor medewerking verlenen aan de kerkdienst in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Op zaterdag 17 september zal er een dagtocht zijn naar Munster, waar o.a. wordt gezongen in de St. Paules-Domkerk van Munster.