De Keppelse is klaar voor de volgende 90 jaar. Foto: PR
De Keppelse is klaar voor de volgende 90 jaar. Foto: PR Foto:

Keppelse Golfclub 2.0 viert 90e verjaardag

Hoog Keppel - De Keppelse Golfclub is opgericht in 1926 als 8e golfclub van Nederland en viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. Degenen die een tijdje niet op de 'Keppelse' zijn geweest zullen moeite hebben de vereniging nog te herkennen. Er is veel veranderd de afgelopen jaren.

In 2011 is de baan uitgebreid van 9 naar 18 holes en vorig jaar werd een nieuw clubhuis betrokken. Het oude clubhuis aan de Oude Zutphenseweg, waar de club sinds 1976 gevestigd was, was te klein geworden en voldeed niet meer aan de groeiambities van de club en aan de verwachtingen van de steeds groter wordende aantallen gastspelers.

De boerderij 'De Nieuwe Wheme' (gelegen naast het Kerkje van Hoog-Keppel), die in bezit van de Keppelse was gekomen bij de uitbreiding naar 18 holes, werd verbouwd tot een ruim en volwaardig clubhuis en in maart 2015 in gebruik genomen.

Met de verhuizing en verbouw van het clubhuis kwam een lang gekoesterde wens tot vervulling. Het clubhuis ligt nu naast de driving range en andere oefenfaciliteiten, hetgeen het gebruik van de oefenmogelijkheden voor de leden vergemakkelijkt.
Het clubhuis beschikt nu ook over een restaurant met een volwaardig horeca aanbod. Ook werd er de laatste jaren aanzienlijk geïnvesteerd in de faciliteiten voor het onderhoud van de golfbaan en werd de 'routing' (de volgorde van de holes) aangepast aan de nieuwe situatie.

Kortom, een metamorfose van de Keppelse, als een 'Keppelse 2.0'. Veel veranderingen, maar wat gebleven is, is het hechte verenigingsleven van de club, zijn rijke tradities en de fraaie, landelijke baan. Gastspelers geven de gevarieerde en uitdagende baan doorgaans een hoog waarderingscijfer. De Keppelse is dus klaar voor de volgende 90 jaar, maar gaat eerst dit jaar haar 90e verjaardag vieren. De lustrumcommissie is bezig alle feestelijkheden te plannen. Hoogtepunt wordt de lustrumweek, van 12-17 september, met tal van feestelijke clubwedstrijden en met als afsluiting een daverend slotfeest in Theothorne in Dieren.

Hoogtepunt viering wordt de lustrumweek

Maar het hele jaar door viert de Keppelse haar 90e verjaardag ook samen met alle golfers in Nederland van dezelfde leeftijd. Iedere golfer, geboren in 1926, kan dit jaar samen met een golfmaatje gratis een rondje komen spelen op de Keppelse. Volgens de Nederlandse Golffederatie zijn er in Nederland nog 94 actieve golfers die geboren zijn in 1926. Een aantal daarvan heeft al van de gelegenheid gebruik gemaakt.