Onderweg kunt u genieten van de mooie bedrijven en prachtige omgeving. Foto: PR
Onderweg kunt u genieten van de mooie bedrijven en prachtige omgeving. Foto: PR Foto:

Eerste jaarlijkse fietstocht De Boer Op Zelhem en Halle

ZELHEM - Zaterdag 30 juli wordt de eerste jaarlijkse fietstocht georganiseerd door de stichting 'De Boer Op Zelhem-Halle' door de mooie omgeving van Zelhem. De tocht is ongeveer 30/35 kilometer.

Aan de route hebben weer agrarische en aanverwante bedrijven zich voor de stichting hun bedrijf opengesteld, zodat er ruimschoots gelegenheid is om diverse bedrijven te bekijken. Wie wil weten welke bedrijven dit zijn, kan dan gezellig meefietsen. De start is tussen 10.00-12.00 uur bij Eetcafe "Bi-j Nolda" Dr. Grashuisstraat 3 in Zelhem. Hier ontvangt u een routebeschrijving. Onderweg kunt u genieten van de mooie bedrijven, de prachtige omgeving. Een hapje en drankje . Tot slot zullen er ook weer diverse kramen opgesteld staan en tevens wat oude ambachten. Hier kan napraten onder het genot van een hapje, drankje en muziek. De deelnemende bedrijven hebben hun deuren tot 16.30 uur opengesteld.

Opgave vooraf is niet nodig. Woensdag 10 augustus zal er een soortgelijke tocht zijn, maar dan door de mooie omgeving van Halle. Info volgt t.z.t. Mail of bel voor meer informatie.


bertusenrikie@gmail.com

0314-621694


'Fiets de boer op' Vorden

Vorden – Zaterdag 6 augustus wordt er in samenwerking door LTO Noord West Achterhoek, Vrouwen van Nu Vorden en Jong Gelre Vorden-Warnsveld weer de fietstocht 'Fiets de boer op' georganiseerd. De start vindt plaats bij de Dorpskerk in Vorden tussen 10.00 uur en 11.30 uur waarna er een prachtige tocht door het Achterhoekse coulisselandschap te fietsen is langs maar liefst zeven agrarisch (gerelateerde) bedrijven. De tocht brengt de deelnemers achtereenvolgens langs een akkerbouw/varkensbedrijf, een boerderijcamping/zorgboerderij, een biologisch melkveebedrijf, een watermolen en een melkveebedrijf met daarbij een cateringbedrijf waar men kan genieten van versgebakken pannenkoeken. Na de middagstop gaat de fietstocht verder langs een biologisch tuinbouwbedrijf en een bosbouw bedrijf. Voor deelname wordt een bijdrage gevraagd van twee euro per persoon, kinderen fietsen gratis mee.


Overzicht Exposities & Agenda

Galerie Bibliotheek
De zeggenschap van Kunst, een tentoonstelling met schilderijen, beelden en sieraden van Gerda Ten Thije, Hans Vredegoor, Floor Mommersteeg en Hester Zagt met als thema 'Kunst als een taal van vormen'. De tentoonstelling is tot 16 juli te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Museum Smedekinck
Expositie met aquarellen en olieverfschilderijen van de zussen Hettie Wolsink en Hanny Bruggeman. Daarnaast is er beeldhouw/snijwerk te zien van een aantal deelnemers aan de activiteiten van 'de Boerderij'. Ze zijn elke vrijdagmorgen actief in het activiteitencentrum aan de Meeneweg. De tentoonstelling loopt t/m 25 augustus. Openingstijden: elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag en elke 1e en 3e zondag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus is het museum al vanaf 12.00 uur geopend.

Kunst in de Kerk
'Uitgelicht', een foto-expositie met werk van Dinie Wikkerink in de Lambertikerk. Licht is het belangrijkste onderwerp van haar foto's, die werden gemaakt in de Lambertikerk. De expositie is te bezichtigen van 1 juli (opening om 17.00 uur) t/m 31 augustus tijdens openingsuren van de kerk.

Agenda
26 juli: Fietstocht Fietsgroep Welzijn Zelhem. Afstand: 15 km. Start: 9.30 uur bij de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat Zelhem. Inlichtingen tel. 06-49135536.

27 juli: Kinderspeel- en doedag bij Museum Smedekinck in Zelhem van 12.00 tot 17.00 uur. Een dag met sportieve en creatieve binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen t/m 12 jaar. Nieuw dit jaar is de klimbaan van survivaltrainingsgroep Jan in 't Touw. Entree 2 euro voor kinderen t/m 12 jaar en 4 euro voor volwassenen.

29 juli: Orgelconcert in de Lambertikerk in Zelhem. Aanvang 15.30 uur. Op het orgel speelt Gonny van der Maten, cantor-organist in Soest.

30 juli: Zelhemse Zomerfeesten. Met braderie, live muziek en 's avonds feest op de Markt.

30 juli: Met de Fiets de Boer op. Fietstocht door de mooie omgeving van Zelhem met bezoek aan agrarische en aanverwante bedrijven. Start tussen 10.00 en 12.00 uur bij eetcafé 'Bi-j Nolda', Dr. Grashuisstraat in Zelhem.

4 augustus: Fietstocht Fietsgroep Welzijn Zelhem. Afstand: 25 km. Start: 9.00 uur bij de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat Zelhem. Inlichtingen tel. 06-49135536.

5 augustus: Orgelconcert in de Lamberti kerk op de Markt in Zelhem. Aanvang 15.30 uur. Op het orgel speelt Mirjam Berendsen.

9 augustus: Fietstocht Fietsgroep Welzijn Zelhem. Dagtocht met een afstand van 45 km. Start: 9.30 uur bij de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat Zelhem. Inlichtingen tel. 06-49135536.

10 augustus: Met de Fiets de Boer op. Fietstocht door de mooie omgeving van Halle met bezoek aan agrarische en aanverwante bedrijven. Start tussen 10.00 en 12.00 uur bij eetcafé 'de Woage', Dorpsstraat in Halle.

14 augustus: Oogst- en folkloredag bij Museum Smedekinck in Zelhem. Van 13.30 tot 17.00 uur. Met o.a. dorsten, de feestelijke aankomst van het 'olde wief', optredens van 'Wi'j eren 't Olde' en de 'Blauwe Kielen', demonstraties van oude ambachten, diverse stands, VPKV met kippen en konijnen. Verder zijn er lekkernijen uit de eigen houtgestookte oven.

18 augustus: Fietstocht Fietsgroep Welzijn Zelhem. Afstand: 15 km. Start: 9.30 uur bij de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat Zelhem. Inlichtingen tel. 06-49135536.

23 augustus: Fietstocht Fietsgroep Welzijn Zelhem. Afstand: 25 km. Start: 9.00 uur bij de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat Zelhem. Inlichtingen tel. 06-49135536.

27 augustus: Rijbewijskeuring senioren in de Oranjehof. Nadere inlichtingen via tel. 06-27594051 (bellen tussen 18.00 en 19.00 uur).