De vrolijke klanken van het Dweilorkest 'Niet zoegen maor bloazen'. Foto: Achterhoekfoto.nl/Hans Grievink
De vrolijke klanken van het Dweilorkest 'Niet zoegen maor bloazen'. Foto: Achterhoekfoto.nl/Hans Grievink Foto:

Terugblik op het Zomerconcert Muziekvereniging Euterpe Halle

Halle - Vrijdagavond 8 juli was het zomerconcert in de tuin van Zaal Lovink. Zoals gezegd was er goed weer besteld, af en toe wat regenwolken zichtbaar maar dat ging er net langs heen.

De Fanfare, onder leiding van, Gerard Berentsen, begon dit concert met Alte Kameraden en haalde daardoor bij menigeen herinneringen boven. Maar ook nadien, met bewerkingen van bekende popsongs uit de jaren 70, 80 en begin 90, van artiesten zoals Phil Collins met o.a. Easy Lover, Another day in paradise en Two hearts, ook Rock'n Roll Hall of Fame met o.a. Jailhouse Rock, Twist and Shout, Stand by Me. En natuurlijk met The Final Countdown van Joey Tempest en een huidige zangeres Caro Emerald met het bekende lied, A Night like this. De Fanfare sloot af met het gevoelige Time to say goodbye.

Na de pauze zette de Slagwerkgroep o.l.v. Andre Floors deze avond voort met enthousiast slagwerk in Drumbattle en Solodrummer van Jan Schippers, met een letterlijke solo van een jeugdige drummer, Daarna Beat Sparks, van het rock duo Sparks. De Slagwerkgroep eindigden hun optreden in Braziliaanse sferen met Capoeira hierin een solo voor Bongo's en Manqueira met solo voor Conga. Soms klonk het als een vraag en antwoord tussen de instrumenten, een vurig samenspel. Het zomerse gevoel kon men (met jas aan) nog even vasthouden onder het genot van een drankje en luisteren, meedeinen met de vrolijke klanken van het Dweilorkest 'Niet zoegen maor bloazen'. Een hele fijne afsluiting van een muzikale avond in de Nijman.