Burgemeester Marianne Besselink op bezoek bij Ab en Dini Woerts om het paar te feliciteren. Foto: Jan Knoef
Burgemeester Marianne Besselink op bezoek bij Ab en Dini Woerts om het paar te feliciteren. Foto: Jan Knoef Foto: Jan Knoef

Ab en Dini Woerts 60 jaar getrouwd

Zelhem - Zondagmorgen 10 juli ging burgemeester Marianne Besselink op bezoek bij Ab en Dini Woerts om het paar namens de gemeente Bronckhorst te feliciteren met hun diamanten huwelijk. Onder het genot van een kop koffie/thee ontspon zich een gezellig gesprek over 60 jaar huwelijksleven.

Door Jan Knoef

Koninginnedag 1950 was de eerste keer dat Ab en Dini elkaar nader leerden kennen. Dini kende Ab al wel, want ze was vriendin met Ab's zus, "maar Ab had toen nog verkering", verklaart Dini. Het klikt wel meteen, maar het duurde toch nog zes jaar voor ze in het huwelijksbootje traden. Ab's ouderlijk huis, een boerderijtje in de Velswijk, werd hun woning, met de bedoeling het boerenbedrijf van zijn ouders voort te zetten. Uiteindelijk bleken de inkomsten uit het te kleine boerenbedrijf te gering om het gezin met vijf kinderen (drie jongens en twee meisjes) te voeden. Ab besloot bij de gemeente Zelhem te solliciteren en kreeg de baan, waarna het boerenbedrijf werd afgebouwd en het gezin in 1980 naar het Zelhemse dorp verhuisde. Eerst naar een 'trapjeswoning' aan de Bergstraat en via de Marijkestraat kwamen ze, in verband met de rugproblemen van Dini, op een urgentielijst voor een seniorenwoning aan de Magnoliaweg. Toen ze er, na een flinke opknapbeurt, net woonden, kregen ze bericht dat hun woning moest worden afgebroken en moesten ze opnieuw verhuizen. Gelukkig bleek er voor hen een appartement in de Oranjehof en zo wonen ze al weer 13 jaar in alle tevredenheid in hun huidige woning.

Als de besteding van de vakantie het gespreksonderwerp wordt, zitten burgemeester Besselink en de familie Woerts op één lijn, want jarenlang ging de familie Woerts met veel plezier naar de omgeving van het plaatsje Dalen in de provincie Drenthe, de geboortegrond van de burgemeester en ze onderschrijft graag de schoonheid van het gebied.

60 jaar huwelijksleven moet natuurlijk gevierd worden en dus hadden Ab en Dini familie, vrienden en bekenden uitgenodigd om dit op de zondagmiddag met hen te komen vieren.