De Deen Henrik Svenningsen komt met Rabbit G'n Wild naar Lochem. Foto: PR
De Deen Henrik Svenningsen komt met Rabbit G'n Wild naar Lochem. Foto: PR

Deense deelnemer gaat voor revanche tijdens Tractor Pulling Lochem

LOCHEM - Met maar liefst twaalf klassen is de Tractor Pulling in Lochem één van de grootste en populairste wedstrijden van het jaar. Alle favorieten zullen 6 augustus aan de start staan. Onder de deelnemers is dit jaar ook een Deens Team - Rabbit G'n Wild - te zien in de Super Stockklasse. Met de rode Massey Ferguson 8373 kleurt dat perfect bij de hoofdsponsor Massey Ferguson. Bezoekers die voor 31 juli beslissen om te gaan, kunnen nog kaarten in de voorverkoop verkrijgen tegen een voordelig tarief.

Half juli worden de startlijsten van de wedstrijd in Lochem 2016 definitief gemaakt. De startlijsten zijn te vinden op de website van de Stichting Tractor Pulling Lochem. In de Super Stockklasse zijn het niet alleen de regionale favorieten Hurricane (Laren), Blue Thunder (Bathmen) en Zapo (Loo Bathmen) die de aandacht zullen trekken.

De uit Hjallerup in Denemarken afkomstige Henrik Svenningsen is een gedegen concurrent met zijn team Rabbit G'n Wild. Hij doet al jaren mee. Vroeger vooral in het regionale circuit in zijn thuisland, met zijn andere tractor Rabbit G'n Mad, maar sinds 2015 is hij met de Rabbit G'n Wild actief en staat hij ingeschreven in de Super Stock Eurocupcompetitie. De Rabbit G'n Mad - een Ford 9600 komt ook - mee. Twee jaar geleden sloeg de Deen nog om met zijn tractor. Nu wil hij revanche.

Op 6 augustus om 15.00 uur gaat spektakel beginnen. Dikke vlammen en brullende motoren. De toeschouwer ziet winnaars vlammen en motoren 'als het goed is' niet in rook opgaan. Het vakkundig commentaar van NTTO en een enorm LED scherm zorgen ervoor dat je niets mist. Dit wordt ook nog een uitgezonden op RTL7. Wel even vriendelijk lachen dus. 'Na de wedstrijd is er meer tijd om een feestje te bouwen onder de reuzenparasol' vertelt voorzitter Peter Scholten. De live band LEAD treed op. Een jonge energieke band die een divers repertoire speelt en garant staat voor één groot feest. "Daarom is de toegang vanaf 22.00 uur gratis. Iedereen uit de omgeving kan dan meegenieten".