Een trotse Appie Peters met zijn prijsduif. Foto: PR
Een trotse Appie Peters met zijn prijsduif. Foto: PR Foto:

Duif van uitzonderlijke klasse in Velswijk

Binnen 27 uur terug uit Barcelona

Velswijk - Het afgelopen weekend presteerde een duif van de Barcelona-specialist Appie Peters uit de Velswijk om binnen 27 uur terug te vliegen uit Barcelona.

De afstand is 1225 kilometer. Hij was tevens de 17e duif van heel Nederland. Deze duif is van uitzonderlijke klasse, want hij vloog al tien keer prijs op de overnachtvluchten van gemiddeld duizend kilometer. De felicitaties, van onder meer duivenliefhebbers, kwamen dan ook uit heel Nederland.


Eerste seizoen Open Tafel
Drempt geslaagd

Drempt - In september 2015 is in het Dorpshuis Drempt gestart met Open Tafel Drempt. Inwoners van Drempt en omgeving die behoefte hebben om eens gezellig samen te eten met dorpsgenoten kunnen voor een klein bedrag aanschuiven. Gemiddeld schuiven zo'n 30 personen per keer aan.

De eerste insteek van de Open Tafel was om alleenstaanden de kans te geven eens per maand samen te eten. Maar al snel bleek dat de behoefte groter was, ook niet alleenstaanden vinden het gezellig om zo af en toe met anderen te eten en schoven al snel aan bij de Open Tafel. Vanaf januari resulteerde dit in twee Open Tafels, namelijk één voor alleenstaanden en één voor iedereen. Gemiddeld schuiven zo'n 30 personen aan op de tweede en/of laatste woensdag van de maand. Voor een bedrag van 5 euro krijgen de gasten twee-gangen voorgeschoteld. Gekookt en geserveerd door vrijwilligers.

De volgende Open Tafel is weer na de zomerstop op woensdag 31 augustus a.s. met op het menu: tomatensoep, verse pizza, lasagne en spaghetti. Opgeven kan aan de bar van het Dorpshuis of per e-mail.


info@dorpshuisdrempt.nl