Brian Bogers. Foto: PR
Brian Bogers. Foto: PR Foto:

Wereldtop bij finale Dutch Masters of Motocross

Halle - Een prachtig circuit, sterk deelnemersveld en een geweldige accommodatie vormen op zondag 10 juli het decors voor de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Halle. Op de Kappenbulten in Halle is het altijd genieten omdat er op dit uitdagende circuit veel van de techniek van de rijders gevraagd wordt en ze heel veel in de lucht hangen.

De kwaliteit van het deelnemersveld liegt er dit jaar niet om. Tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings rijdt altijd graag in Halle en wil voor eigen fans het beste van zijn rijden laten zien. Gezien het drukke schema van de tweevoudig wereldkampioen komt hij slechts een aantal keren per jaar op Nederlandse bodem in actie en hier hoort Halle op 10 juli ook bij.

In de MX2 klasse komen vijf officiƫle fabrieksteams aan de start: Red Bull KTM Factory (Jeffrey Herlings en Davy Pootjes), Wilvo Standing Construct Yamaha (Aleksandr Tonkov), Rockstar Energy Factory Racing (Max Anstie, Thomas Covington en Conrad Mewse), Monster Energy Kawasaki Factory Racing (Petar Petrov) en het Suzuki World MX2 team (Bas Vaessen). Wanneer we hier het HSF Logistics Motorsport team (Brian Bogers, Calvin Vlaanderen, Roberts Justs en Max Engelen) en de namen van o.a. Freek van der Vlist, Nick Kouwenberg, Lars van Berkel, Sven van de Mierden, Eric Leijtens en Josiah Natzke bij zetten, kan het niet anders dan dat de MX2 klasse een klasse is om naar uit te kijken in Halle.
Ook in de MX1 klasse mogen we een mooie strijd verwachten tussen Glenn Coldenhoff en Evgeny Bobryshev. Beide rijders hebben elkaar al meerdere malen weten te vinden dit jaar en willen niet onderdoen voor elkaar. In Mill was het Coldenhoff die beide keren voor Bobryshev wist te finishen en in Markelo was dit net andersom. Naast Bobryshev en Coldenhoff is er in de MX1 klasse een hele groep met rijders erg aan elkaar gewaagd met o.a. Rick Satink, Kevin Wouts, Yentel Martens, William Saris, Ceriel Klein Kromhof, Micha Boy de Waal, Toms Macuks en Jeffrey Dewulf.

Naast de MX1 klasse komt ook de 125cc klasse aan de start in Halle. Deze klasse zit vol met jong talent waarbij de rijders niet van opgeven weten en zullen blijven knokken tot aan de finishvlag. Het Belgische talent Jago Geerts heeft tot op dit moment het kampioenschap gedomineerd maar er is een spannend gevecht gaande om de tweede plaats met o.a. Sander Agard Michelsen, Marcel Conijn en Mikkel Haarup.

Lokale rijders die in Halle willen schitteren zijn: Donny van Wessel (Doetinchem) en Lars Looman (Zelhem). Voor meer informatie over de Dutch Masters in Halle kunt u kijken op de websites.

www.halmac.nl

www.dutchmastersofmotocross.com