Vijfde plaats voor Cliff Kloots en de wegrijdende Kevin Mos. Foto: Henk Teerink
Vijfde plaats voor Cliff Kloots en de wegrijdende Kevin Mos. Foto: Henk Teerink

Podium voor Ten Tusscher bij 501 kilometer van Assen

HENGELO - Afgelopen zaterdag pakte Lesley ten Tusscher met het Hoegee Liqui Moly Suzuki Team een tweede plaats in de 501 kilometer van Assen. De coureur uitkomend voor de Hamove deed dit samen met Tim van Ooijen en Erwin Druijff. De endurance-wedstrijd op het TT Circuit werd gewonnen door het drietal Kervin Bos, Nigel Walraven en Bryan Eusman.

De 501 van Assen is een endurance-wedstrijd van 111 ronden over het TT Circuit. Het evenement wordt georganiseerd door CRT Holland, die ook de organisator is van de OW Cup. De race wordt begonnen met een bekende Le Mans start, waarbij de coureurs moeten rennen naar hun motoren. De teams bestaan bij de 501 van Assen uit twee, drie of vier coureurs.

Lesley ten Tusscher leverde een knappe prestatie. Ten Tusscher rijdt in het ONK op een Supersport-motor, maart stapte tijdens de 501 van Assen op een Superbike van het Hoegee Liqui Moly Suzuki Team. Ten Tusscher reed zestig van honderdelf ronden en eindigde samen met Tim van Ooijen en Erwin Druijff op een keurige tweede plaats. Cliff Kloots kwam samen met Kevin Mos in actie. Na een mooie tweede kwalificatieplaats, eindigde het duo op een vijfde plaats in de wedstrijd.
Jarco Grotenhuis maakte deel uit van een kwartet die uitkwam voor MCK Racing. Eén van de teamgenoten van Grotenhuis was oud Hamove-lid en coureur Bas Winkel. Winkel rijd al jaren niet meer maar vond dit een mooie gelegenheid om weer eens aan de actieve wedstrijdsport mee te doen. Het team eindigde op een negentiende plaats en met negen ronden achterstand op de winnaar Eusman Racing-Liquid Rubber Team. De coureurs van het winnende team waren Nigel Walraven, Bryan Eusman en Kervin Bos. De laatste maakte een éénmalige comeback op de Ten Kate Racing Products Honda. Bos is tegenwoordig commentator bij Eurosport. Net als ten Tusscher komen ook Kloots en Grotenhuis uit voor de Vereniging uit Hengelo Gld.