Han Waarlo schoot de vogel naar beneden. Foto: PR
Han Waarlo schoot de vogel naar beneden. Foto: PR Foto:

Het vogelschieten kreeg een spannende ontknoping

Zelhem - Buurtvereniging Oosterwijk had het jaarlijkse buurtfeest uitgebreid met een spannende sterrit op de vrijdagavond. Winnaars werden Jan en Betsie Kappert en Ab en Dini Radstake. Zij ontvingen de wisselbeker, waarmee ze een jaar lang op de schoorsteenmantel kunnen pronken. Ter afsluiting werden de ervaringen uitgewisseld en natuurlijk werd er nog een drankje gedronken.

Onder regenachtige weersomstandigheden vonden op zaterdag 25 juni voor de zeventiende keer het vogelschieten en vogelknuppelen plaats. Voor de kinderen was er onder andere een klimtoren, een voetbalveldje en veel creatief vermaak.

Het vogelschieten kreeg een spannende ontknoping en de romp kwam uiteindelijk na het schot van Han Waarlo naar beneden. Bij het vogelknuppelen gaf de vogel zich niet snel gewonnen. Na vele beurten werd Dik Colenbrander de knuppelkoning van de Oosterwijk. Aansluitend werden de Schutterskoning en zijn koningin gehuldigd.

Na het succes van vorig jaar was er ook dit jaar weer een reuze stoelendans. Eén voor de kinderen tot 12 jaar en één voor de volwassenen. Dit zorgde voor de nodige hilariteit. Enkele buurtgenoten bleken zeer bedreven in dit alom bekende spel. Ook de kinderen waren heel fanatiek en wilden winnen. Uiteindelijk werd de dans bij de volwassenen gewonnen door Betsie Kappert en bij de kinderen door Ryan Menkveld.

Uitslagen
Vogelschieten: Kop-Henk Looman, Staart-Andre Menkveld, Rechtervleugel-Henk Looman, Linkervleugel-Mirjam Willemsen, Romp (Koning) -Han Waarlo.

Vogelknuppelen: Kop-Alfred Oosterink, Staart-Gerco Klein Wassink, Rechtervleugel-Annie Roekevisch, Linkervleugel-Bertus Menkveld, Knuppelkoning-Dik Colenbrander.

De trotse winnaars van de sterritcup. Foto: PR