Punkrock gemaakt van smartlappen
Punkrock gemaakt van smartlappen Foto:

Bekende Hollandse hits bewerkt tot punkrock

Smegmatics brengen hits jaren '70 bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 6 juli 2016 staat de band 'Smegmatics' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

De naam Smegmatics levert in het woordenboek iets op met smaak, verkeerd of het ontbreken ervan en slaat in dit geval wellicht op de keuze van de nummers, die echt niet voor de hand ligt bij een punk-rock band. Bekende Hollandse hits worden (sinds 2013) bewerkt tot lekkere punkrock zonder de herkenbaarheid te verliezen. Hits uit de jaren '70 tot aan heden worden uitgekleed, bewerkt en in een vlotter pak gehesen. Voor iedereen een guilty pleasure. Nummers van Gordon, Andre Hazes, Zangeres zonder Naam, Abel en anderen uit het genre worden samengevoegd, aan elkaar geplakt en uitgevoerd door dit vijfkoppige gezelschap uit Eindhoven. Geen enkel Nederlandstalig liedje is veilig voor Eindhovens eigen Smegmatics: de hitmachine uit de hel. Zonder al te veel respect voor de originele artiest, confronteren zij het publiek met de zelfkant van de popmuziek, covers van de onderste plank, waarvan je dacht dat je ze verdrongen had. De bandleden Roel-zang, Jimmy-gitaar, Toon-gitaar, Thijs-bas en backing vocals en Frank-drums hebben allemaal een jarenlange muzikale ervaring in de rock, punkrock en jazz.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org.