Gemeenteraad wil duurzaam Bronckhorst. Foto: Stichting Duurzame Energie Koepel
Gemeenteraad wil duurzaam Bronckhorst. Foto: Stichting Duurzame Energie Koepel

Gemeenteraad wil turbo op duurzaam Bronckhorst

BRONCKHORST - "De aarde bewoonbaar houden, voor ons zelf en voor onze kinderen!" Zo begon GroenLinks gemeenteraadslid Titus Smit donderdag 30 juni zijn toelichting in de gemeenteraad van Bronckhorst op de motie over duurzaamheid.

Het is belangrijk dat de aarde met alle klimaatveranderingen bewoonbaar blijft, voor ons zelf en voor onze kinderen, ook in Bronckhorst. Daarom is door de hele raad van Bronckhorst een motie over Duurzaamheid aangenomen. Met deze motie gaat de wethouder samen met bewoners en bedrijven een routekaart maken om te zorgen dat Bronckhorst in 2030 energieneutraal is. Dat is belangrijk om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, en hier de wateroverlast te beperken. "Maar ook omdat wij er met zijn allen wat aan kĂșnnen doen!", aldus Titus Smit, gemeenteraadslid voor GroenLinks.

GroenLinks gaf aan dat door de uitstoot van broeikasgassen als CO2 en methaan het klimaat verslechtert. Afgelopen jaar is de uitstoot van bijvoorbeeld CO2 weer toe- in plaats van afgenomen. Volgens Smit moet er alles aan gedaan worden om onder de grens van twee graden temperatuurstijging te blijven: "Wij kunnen er wat aan doen. Je ziet veel mensen al een eerste bijdrage leveren; ze nemen zonnepanelen op hun dak, isoleren hun huis, douchen iets korter, et cetera. Maar we kunnen en moeten meer doen om de aarde bewoonbaar te houden, voor ons zelf en voor onze kinderen, ook in Bronckhorst!"