Winnende foto van Carla Balvers uit Almere. Foto: Carla Balvers
Winnende foto van Carla Balvers uit Almere. Foto: Carla Balvers Foto:

Uitslag publieksprijs en fotowedstrijd Kunstwandelroute Hummelo

Hummelo - Tijdens de Kunstwandelroute 2016, georganiseerd door Het Web, Kunstenaarsnetwerk te Doetinchem, zijn door het publiek dit keer 685 kaartjes ingevuld met de persoonlijke keuzen voor de drie beste kunstwerken op de route. Op dinsdagavond 28 juni vond in Galerie Het Web aan de Veentjes te Doetinchem de prijsuitreiking plaats. Daar is bekendgemaakt dat het werk met de titel 'Zelfportret wolf-mens"'van Floris Wolvetang uit Drempt de eerste plaats bij de top-drie heeft gekregen, met een puntentotaal van 475. Op deze avond is ook de winnaar van de fotowedstrijd bekendgemaakt.

Alle werken die als eerste werden genoemd kregen 3 punten, alle als tweede genoemd 2 punten en als derde 1 punt. Ook werd door de heer van Rechteren, eigenaar van het landgoed Enghuizen, weer een kaartje getrokken. De invullers van dit kaartje waren Micky en Raymond van Houten uit Bergschenhoek. Zij ontvangen een kunstbon van Het Web aan de Veentjes ter waarde van € 100,- thuisgestuurd.

Fotowedstrijd
Door de juryleden Gerard ter Brugge, Fred van Daalen en Willem Luesink is unaniem één foto's tot winnende foto's uitgeroepen. De maakster ervan, Carla Balvers uit Almere, krijgt een kunstbon van het Web van € 50,- thuisgestuurd. De 10 genomineerde foto's worden vanaf 29 juli gedurende zes weken in het Web geëxposeerd. Geconstateerd mag worden dat deze zeventiende editie van de KWR wederom zeer succesvol is geweest. Van diverse kanten is lovend gesproken over de kwaliteit van de kunstwerken.

Er zijn naar schatting ruim 10.000 bezoekers geweest uit alle delen van Nederland.