De door Torleif Hartelman begeleide Engelse moto2 rijder Sam Lowes. Foto: Henk Teerink
De door Torleif Hartelman begeleide Engelse moto2 rijder Sam Lowes. Foto: Henk Teerink Foto:

Lowes en Hartelman net naast het

Moto2-podium in Assen

HENGELO/ASSEN - Sam Lowes met begeleider Torleif Hartelman kwamen afgelopen weekend in actie tijdens de Motul Dutch TT in de Moto2 categorie. In de race eindigde de Brit net buiten het podium op plaats vier. Het werden bijzondere wedstrijden met iedere klasse een nieuwe Grand Prix winnaar.

Sam Lowes is dit seizoen één van de titelkandidaten in de Moto2 klasse. De Brit wordt begeleid door Torleif Hartelman uit Hengelo Gelderland. Voorafgaand aan de race in Assen stond Lowes tweede in het kampioenschap. De coureur van het Gresini Team kwalificeerde zich als vierde en na mooi gevecht in de race eindigde hij ook als vierde en liep zo net het podium mis. De strijd in het wereldkampioenschap blijft enorm spannend. Lowes staat momenteel derde met 121 punten. De Brit heeft vijf punten minder dan Johann Zarco en Alex Rins, die samen aan de leiding gaan. De race in Assen werd verrassend gewonnen door Takaaki Nakagami.

Het werd een hele bijzondere MotoGP wedstrijd op het TT Circuit van Assen. Voor aanvang van de race begon het te regenen, maar bij de start was het droog. De coureurs gingen steeds sneller rond op een opdrogende baan, totdat het na tien ronden keihard begon te regenen en rode vlag werd gezwaaid.

Verrassing van de dag was Jack Miller

Er kwam vervolgens een herstart over twaalf ronden. Valentino Rossi leek met de lastige situatie het beste om te gaan en bouwde een voorsprong op. De Italiaan wilde vervolgens teveel en crashte.

De verrassing van de dag de Australiër Jack Miller, die Marc Marquez wist te verslaan. Miller nog nooit eerder een MotoGP wedstrijd, hij stond zelfs nooit eerder op het podium. Scott Redding maakte ook goed gebruik van de omstandigheden en pakte zijn eerste podiumplaats, door als derde te finishen. Marquez doet vanwege de nulscore van Rossi en de tiende plaats van Jorge Lorenzo goede zaken in wereldkampioenschap. In de Moto3 klasse was er ook al een nieuwe Grand Prix winnaar in de vorm van Francesco Bagnaia. De Italiaan won de spectaculaire Moto3 wedstrijd, waarin Bo Bendsneyder een keurige negende plaats behaalde.

Victor Steeman eindigde op een keurige achtste positie in de eerst race van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Beide wedstrijden werden verreden op een natte baan. In de tweede manche kwam Steeman ten val. Het zat ook niet mee voor een andere Nederlander Walid Soppe. De coureur uit Coevorden crashte in beide races, toen hij aan de leiding reed. In de tweede race viel hij zelf in de laatste ronde. Toine Gierink reed in het bijprogramma van de TT in de KTM RC Cup. Gierink scoorde in een race op een opdrogende baan een mooie negende plaats.


Bronckhorster Touwtrek toernooi

BRONCKHORST - T.T.V. Bekveld organiseert dit jaar niet één maar zelfs twee touwtrek toernooien! Op zondag 7 augustus staat het super gezellige Bronckhorster Touwtrek Toernooi weer te geschieden. Het toernooi is voor jong en oud.

Ben je sportief en/of houd je van gezelligheid kom dan op zondag 7 augustus naar Bekveld en doe mee of kom kijken en aanmoedigen. Touwtrekken is een sport waarbij op een unieke wijze een krachtsport en teamsport worden gecombineerd. Het is de bedoeling om met jouw team de kracht op het touw over te brengen als één man. Lijkt het jou leuk om dit een keer te proberen? Geef je dan snel op met vrienden, kennissen of collega's.

Na alle inspanning is er een prijsuitreiking met daarna een spetterend live optreden in de tent. In de tent is tevens ook een hapje en een drankje verkrijgbaar. Wie denk dat touwtrekken alleen voor mannen is heeft het verkeerd. Vrouwen kunnen zich ook opgeven. Een team moet uit zes spelers bestaan. Je kunt je opgeven via ttvbekveld@hotmail.com. Dit e-mail adres is tevens het adres voor vragen. Meer informatie kunt u ook vinden op de facebookpagina.

De aanvang van het Bronckhorster Touwtrek Toernooi is 13:00 uur. De teams moeten om dan aanwezig zijn, bij het clubgebouw van T.T.V. Bekveld aan de Wichmondseweg 41 in Hengelo. Er gedurende het hele toernooi EHBO aanwezig zijn. Een week later zullen de touwtrekkers uit het oosten des lands de onderlinge strijd met elkaar aan gaan.

Op zondag 14 augustus organiseert T.T.V. Bekveld vanaf 10.15 het zevende competitie toernooi van Gewest Oost. De één na laatste competitiedag belooft een spannende dag te worden, alle teams proberen de behaalde positie veilig te stellen dan wel te verbeteren. T.T.V. Bekveld daagt u uit om zondag 7 augustus deel te nemen aan het toernooi, daarnaast kunt u op zondag 14 augustus inspiratie opdoen hoe de geoefende touwtrekker het aanpakt.

Touwtrekken bij TTV Bekveld. Foto: PR