Drie dagen fietsen door de Achterhoek vanaf Ons Pakhuus. Foto: Henk van Raaij
Drie dagen fietsen door de Achterhoek vanaf Ons Pakhuus. Foto: Henk van Raaij Foto: Henk van Raaij

Fietsen langs theetuinen in de Achterhoek

ACHTERHOEK - Ontdek sfeervolle tuinterrassen met kleurrijke decors. Achterhoek Toerisme heeft een nieuwe fietsroutebrochure uitgegeven langs Achterhoekse theetuinen.

In de brochure 'Fietsen langs bloemrijke tuinen' staan vier rondgaande routes in de Achterhoek. Elke route voert dwars door het prachtige coulisselandschap en passeert verschillende theetuinen. Het is heerlijk om hier even een pauze in te lassen en te genieten van thee, taart en weelderige bloemen.

Het kleinschalige en warme karakter van de theetuinen geven een welkom gevoel. De brochure is gratis verkrijgbaar bij de VVV's in de Achterhoek en de deelnemende tuinen. De theetuinen-routes zijn onderdeel van de campagne 'Karakteristiek Achterhoek', waarmee het authentieke, kleinschalige toeristische bedrijfsleven voor het voetlicht wordt gebracht.

Het karakteristieke aanbod presenteert zich gezamenlijk in vier brochures en op internet. Naast de theetuinen-routes zijn er ook uitgaven met wijnroutes en sfeervolle overnachtingsadressen.
Samen met de website www.achterhoek.nl/karakteristiek vormen ze de basis van de campagne 'Karakteristiek Achterhoek'.

Meer informatie
De deelnemende theetuinen en de routebrochure zijn te vinden op www.achterhoek.nl/tuinen. Ook is de brochure vanaf deze week gratis verkrijgbaar bij de Achterhoekse VVV's en het toeristisch bedrijfsleven. Het uitgebreide karakteristieke aanbod in de Achterhoek is te vinden op www.achterhoek.nl/karakteristiek.