Schutterskoning Keijenborg 2016 Michel Menting krijgt zijn vogel van John Rondeel. Foto: Schuttersgilde St. Jan Keijenborg
Schutterskoning Keijenborg 2016 Michel Menting krijgt zijn vogel van John Rondeel. Foto: Schuttersgilde St. Jan Keijenborg Foto: Liesbeth Spaansen

Michel Menting Schutterskoning Keijenborg 2016

KEIJENBORG - Traditioneel stond op maandagmorgen, 27 juni, het vogelschieten voor dames, heren en jeugd en vogelknuppelen voor dames op het programma. Voorzitter John Rondeel sprak welkomstwoorden na de vaandelhulde door Schuttersgilde St. Jan bij Dorpshuis De Horst.

Het vogelschieten vond plaats op het kermisterrein naast de grote tent. Daar startte ook het vogelknuppelen en jeugdschieten. Burgemeester Marianne Besselink mocht het eerste schot lossen, daarna koning Theo Scholten, de keizer, pastoor, ereleden en de aangemelde schutters.

Na spannende uurtjes, lukte het Michel Menting de vogel naar beneden te halen. Hij kreeg zijn vogel van voorzitter John Rondeel overhandigd en de nieuwe schutterskoning werd door de vele schutters hartelijk gefeliciteerd. De traditionele rondgang startte dit jaar in de Hengelosestraat, waarna vaandelhulde en prijsuitreiking bij de pastorie plaatsvonden. Daar werden de versierselen bij de nieuwe koning omgehangen.

Koen Sueters mocht voor de tweede achtereenvolgende keer de titel Jeugdkoning in in ontvangst nemen. Knuppelkoningin werd Marga Baakman.


www.kermiskeijenborg.nl


Høken in Toldiek geslaagd festival

Veertigste editie: Deurdonderen!

TOLDIJK - Na een periode van 39 jaar met de band Normaal als spil in het programma van Høken in Toldiek heeft de organisatie op het terrein van J.J.C Flophouse de veertigste editie als festival doorgezet. Op de t-shirts van de vrijwilligers stond het duidelijk: Deurdonderen!

Door Liesbeth Spaansen

Vrijdagavond 24 juni genoten vele liefhebbers van het nieuwe concept, met twee podia op het buitenterrein en een in de kapschuur, waar optredens werden verzorgd. Daarnaast waren als vanouds de tenten rondom het veld ingericht waar drank en merchandise kon worden verkregen. Ook kon worden genoten van cocktails in de cocktailbar en ontbraken de eetgelegenheden niet. Hoofdingrediënten van deze festivalavond waren de Kisjeskearls, Doe maar net alsof, Bökkers, AC/DC UK, Boetners en de Mamphis Maniacs.

Het koffieconcert, zondag de 26ste werd geteisterd door flinke onweersbuien, maar de mensen bleven. Er werden wat extra tenten neergezet om te schuilen en de verschillende regenjassen, bijvoorbeeld geimproviseerd van vuilniszakken gingen aan. Helaas kon het optreden van de Pensionado's niet doorgaan in verband met de gezondheid van Bennie Jolink, maar CCR Tribute band The Travelin' Band, nam hun plaats in. Verder zorgden de muzikanten van Štesti voor de opening van het koffieconcert, waar de eerste bezoekers met een kop koffie, of thee, van genoten. De band Kennèh speelde twee sets, te beginnen met een kindershow. Het was een dolle boel op het podium met een groep dansende kinderen, die zich daarnaast konden vermaken met schminken en het springkussen. Limonade was er in de ranjasaloon.
Een jubilaris was er ook. Willem Terhorst speelde voor de veertigste keer tijdens Høken in Toldiek. De band Old Ni-js gaf een mooi optreden weg. Pater Moeskroen sloot hun dertigjarig jubileum vierend, Høken in Todiek 2016 af.


www.flophouse.nl


De band Kenneh maakte Høken in Toldiek voor jong en oud. Foto: Liesbeth Spaansen
Schutterskoning Keijenborg 2016 Michel Menting krijgt zijn vogel van John Rondeel. Foto: Schuttersgilde St. Jan Keijenborg