Foto: PR
Foto: PR Foto:

JeugdMuziekSpektakel groot succes

Zelhem - Zaterdag 18 juni heeft met groot succes het 6e JeugdMuziekSpektakel 2016 bij Museum Smedekinck in Zelhem plaatsgevonden.

Op drie podia werd een programma gepresenteerd waarbij de afwisseling deze keer erg groot was. Naast optredens van de jeugd- en opleidingsorkesten van Prinses Juliana Zelhem, Nieuw Leven Steenderen, Harmonie Vorden en Crescendo Elden-Arnhem, speelde en zong de blok- en dwarsfluitgroep onder leiding vanMirjam van de Burg.

Daarnaast waren er optredens van een grote groep slagwerkers onder leiding van Hein de Jong, de Malletband van Nieuw Leven Steenderen en de jeugdpopband BlueBand.

Het geheel werd afgesloten met het gezamenlijk optreden van de alle jeugd- en opleidingsorkesten. Gespeeld werd Three Little Poptunes onder leiding van Sander Waamelink.


De Zelhemse Zomerfeeste: braderie, activiteiten, muziek en meer

Zelhem - Op zaterdag 16 en 30 juli 2016 gebeurt het in Zelhem, het centrum zal omgetoverd zijn tot het bruisende hart van de Achterhoek! Voor de 40e keer vinden dan de Zelhemse Zomerfeesten plaats. Noteer dus alvast in uw agenda. Dit jaar gaat Achterhoek nieuws voor ons de Zelhemse Zomerfeesten krant uitbrengen. Daar zal alle informatie in komen te staan over de twee gezellige dagen in Zelhem.

Overdag is er beide dagen een gezellige braderie in het dorp met verschillende kramen met leuke spulletjes. U kunt genieten van een drankje op één van de terrassen met gezellige muziek op de achtergrond. Ook de kinderen hoeven zich zeker niet te vervelen. Er zijn een draaimolen en treintje voor de allerkleinsten en ze kunnen zich laten schminken van prinses tot piraat.

Survivalvereniging Jan in 't Touw zou de kinderen weer vermaken met spannende activiteiten, zoals een tokkel/ kabelbaan of klimwand. Zoekt u alvast op zolder naar oude spulletjes want op 30 juli organiseren we weer een kindervrijmarkt rondom de kerk. Wilt u uw kind(eren) hiervoor opgeven? Stuurt u dan een email.

Als de avond gevallen is stroomt het plein vol en speelt de band het eerste nummer. Het feest kan beginnen! Na het succes van vorig jaar zal ook dit jaar de band 'Barcode' het feest inluiden op 16 juli.
Nieuw dit jaar op de zomerfeesten is de band "5Brothers", bestaande uit een groep enthousiaste mannen die er een spetterend feest van gaan maken op 30 juli!

Wilt u zich nog graag aanmelden voor een marktkraam op de braderie of kindervrijmarkt? Stuurt u dan een email naar info@zelhemsezomerfeesten.nl


Dialectavond op Kotmans

Winterswijk - De Dialectkring Achterhook en Liemers (zie www.dialectkring.nl) houdt op donderdag 7 juli een dialectavond bij het Schrieverspad op landgoed Kotmans aan de Kotmansweg in Winterswijk-Miste.

Ria Olyslager uit Lievelde, Thea Onnink uit Aalten en Jan te Brinke uit Winterswijk lezen voor uit eigen werk. Zij hebben diverse publicaties op hun naam staan en werken regelmatig mee aan dialect- en andere tijdschriften, waaronder "De Moespot", het driemaandelijks tijdschrift van het Verbond van Nedersaksische Dialectkringen.

Ook niet-leden van de Dialectkring zijn deze avond van harte welkom. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur, de toegang is gratis. Een eventuele vrije gift ten behoeve van het Schrieverspad is welkom.

Foto: PR
Dialectavond bij het Schrieverspad op landgoed Kotmans. Foto: PR