De voorbereidingen voor het Heidefeest zijn alweer in volle gang. Foto: PR
De voorbereidingen voor het Heidefeest zijn alweer in volle gang. Foto: PR Foto:

Heidefeest met Koningsschieten gemeente Bronckhorst

Halle Heide - In Halle-Heide zijn de voorbereidingen voor het Heidefeest alweer in volle gang. De leden van de feestcommissie zijn druk om er samen een fantastisch feest van te maken voor u. Traditioneel begint het Heidefeest op donderdagavond 25 augustus om 20:00 met een toneelstuk van toneelvereniging 'De Heide' .

Op vrijdagmiddag 26 augustus is het vanaf 14:00 feest voor de kinderen en ouders op het kinderfeest. Vast onderdeel is de playbackshow van en voor de kinderen, en is ieder jaar weer een doorslaand succes! Voor de kinderen is er vanaf vrijdagmiddag weer een polsbandje te koop dat het hele weekend toegang geeft tot de zweefmolen, en op zondag tot de draaimolen, voor de allerkleinsten.
Vrijdagavond wordt om 19:00 de sterrit verreden (inschrijven vanaf 18:30), met aansluitend om 21:00 de playbackshow voor volwassenen. Wat is er mooier dan samen met de buren of vrienden een act in te studeren, en die op deze avond op te voeren? Gezelligheid en plezier gegarandeerd! Zaterdag 27 augustus vertrekt de optocht om 12:30 vanaf het feestterrein aan de Heurneweg in Halle-Heide. Sinds de sluiting van de Heideschool is de optocht gelukkig niet kleiner geworden. Sterker nog: De wagens lijken ieder jaar mooier te worden, dus dat wekt voor dit jaar weer de nodige verwachtingen. Om 14:00 beginnen de volksspelen, waaronder het vogelschieten. Op zaterdagavond speelt de band 'Kiek now us' vanaf 21:00 in de feesttent, dus dat wordt een avond vol rock & roll. Opgeven voor de beide playbackshows en de optocht kan via feest@halle-heide.nl

Koningsschieten Bronckhorst
Dit jaar vindt er op zondagmiddag 28 augustus vanaf 12:00 van het Heidefeest een bijzonder evenement plaats: Het Koningsschieten van Gemeente Bronckhorst. De verenigingen uit de hele gemeente zijn in uitgenodigd om hun koningen van de afgelopen drie jaar op te geven om mee te strijden voor de titel 'Koning van Brockhorst' .

Het startschot wordt gegeven door de heer B. Schieven uit de Heidehoek, de huidige Koning van Bronckhorst. Mocht onze uitnodiging uw vereniging per abuis niet bereikt hebben, dan kunt u uw koningen alsnog bij ons aanmelden via feest@halle-heide.nl. En natuurlijk kan iedere koning aanmoediging alle aanmoediging gebruiken die hij of zij kan krijgen, dus kom neem vooral supporters mee!

Na het waanzinnige optreden van vorig jaar, draagt Millennium Showband ook dit jaar hun steentje bij aan de feestsfeer op de zondagmiddag van het Heidefeest. Een prachtig programma dus, wat u nog even op uw gemak kan nalezen via de website.


www.heidefeest.nl


33e Velswijkse avond fiets4daagse

Velswijk - Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juli vindt de jaarlijkse fietsvierdaagse plaats. De deelnemers kunnen starten tussen 18.00 en 19.00 uur. Voor elke avond is een route van ongeveer 25 kilometer uitgezet. Deze fietsvierdaagse wordt georganiseerd door biljartvereniging De Tapperij in Keijenborg. Startpunt is Coens Bistro, Keijenborgseweg 27, Velswijk. Traditioneel wordt er elke fietsdag onderweg bij de stempelcontrole een kopje koffie of een glaasje fris aangeboden. Het is een jaarlijks terugkerend evenement en kan steeds weer rekenen op een forse deelname. De routes zijn uitgezet door de prachtige omgeving. Iedere avond wacht u weer een bijzonder landschapselement, de prachtige afwisseling van bossen, kleinschalige landbouw en onverwachte paden. Volwassenen kunnen inschrijven voor € 8,00 en kinderen € 4,00 voor alle dagen. Eén dag meefietsen behoort ook tot de mogelijkheid. De organisatie wenst de deelnemers alvast een fijne en zonnige vierdaagse toe.