Deze week Sassa-muziek bij Live@Ideaal. Foto: PR
Deze week Sassa-muziek bij Live@Ideaal. Foto: PR Foto:

Caracola bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 29 juni staat de Salsaband 'Caracola' centraal in het programma Live@Ideaal dat tussen 20.00 en 22.00 uur wordt uitgezonden vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Caracola is een LatinJazz en Salsaband, swingend, opwekkend en uitstekend voor het humeur. Caraïbische muziek met de Mambo, Calypso, Son Montuno, Cumbia. Muziek, die geliefd is van Cuba tot Costa Rica, van Colombia Tot Brazilië, maar ook een muziekstroming die in Nederland een steeds grotere aanhang krijgt. De band bestaat al ongeveer 16 jaar en heeft inmiddels vele optredens verzorgd in jazzclubs, café's, restaurants en op feesten. Zangeres Monica is van oorsprong Spaanse en bezit het juiste temperament voor deze muziek. Ze zingt zowel in het Spaans als het Portugees. Als zij gaat zingen, dan gaat het hart open. De andere muzikanten zijn deels in Uruguay geboren. De anderen zijn als kind in een teil met Latin-klanken gedompeld en even enthousiast en gedreven.

In Caracola spelen Monica Coronado-zang, Rieuwert Catz-piano, Ed Glasmacher-drums, Christine Schukking-percussie, Ben Zweerink-bas, Stephen Jacobs-trompet, Fred Dekker-altsax en Rob Slepicka-tenorsax.