Koningspaar 2016 Maaike Wieland en Bennie Oosterink. Foto: PR
Koningspaar 2016 Maaike Wieland en Bennie Oosterink. Foto: PR

Organisatie nog altijd trots op buurtfeest Wassinkbrink 2016

WASSINKBRINK - Het buurtfeest van de Wassinkbrink, dat altijd op de tweede zaterdag van juni gehouden wordt, is dit jaar onder zeer gunstige weersomstandigheden goed verlopen. Het was alweer de dertiende keer dat het buurtfeest gehouden werd.

De koning van vorig jaar, Eric Hebbink, werd na een koetstocht door de Wassinkbrink en na het welkomstwoord van de nieuwe voorzitter vriendelijk verzocht om het eerste schot op de vogel te lossen. Hierna kon iedereen mee doen aan het vogelschieten en de verdere spelen. Na ongeveer vierhonderd schoten op de vogel werd uiteindelijk Benno Oosterink de nieuwe koning van de Wassinkbrink. Samen met zijn vriendin Maaike Wieland regeren zij dit jaar over de Wassinkbrink.

Nieuw dit jaar was het strobaal werpen, onder leiding van het jeugdbestuur. Het was de bedoeling om met een gavel een strobaal in een aardappelkist te werpen, die door de heftruck steeds hoger gezet werd. Hendrik-Jan Kuenen werd hier uiteindelijk bij de mannen de winnaar, met een hoogte van 4.92 meter en Gerry Colenbrander bij de dames, met een hoogte van 3.50 meter. Voor de kleintjes was er een springkussen aanwezig, ze konden zich laten schminken en er werd geknutseld.

De organisatie is altijd nog blij en trots dat het buurtfeest, onder leiding van de door hun oude voorzitter Gerard ter Horst opgerichte buurtvereniging, nog altijd goed loopt en met een bezoekersaantal van rond de 100 tot 120 personen toch goed bezocht genoemd kan worden. Al die jaren verzorgt de familie Deckert de inwendige mens.

Uitslagen
Spijkerslaan mannen 16 jaar en ouder: Joop Wuestenenk, Spijkerslaan vrouwen 16 jaar en ouder: Marian Woolschot
Spijkerslaan jeugd t/m 15 jaar: Daphne Looman, Stokvangen 55+: Arie Beeftink, Stokvangen 16 t/m 54 jaar: Dennis Andreoli, Stokvangen t/m 15 jaar: Daphne Looman, gavelgooien vrouwen vanaf 16 jaar: Anjo Looman, Gavelgooien mannen vanaf 16 jaar: Gerrit Jan Hiddink, Kruisboogschieten: Dennis Andreoli, Fladderschieten t/m 14 jaar 3e prijs, Floris Teunissen, tweede prijs: Camiel Teunissen, eerste prijs: Robin Groot Boerle, Fladderschieten 15 t/m 17 jaar derde prijs: Bjorn Eelderink, tweede prijs: Robin Looman, eerste prijs: Bas Colenbrander, Vogelschieten volwassenen: Kop: Arie Beeftink, rechtervleugel: Monique Otten, linkervleugel: Jan Eelderink, staart: Gerrit Jan Hiddink.

Inmiddels staan de foto's op de website.


www.buurtverenigingwassinkbrink.nl