Maar liefst 45 leden streden om een plekje bij de laatste acht. Foto: PR
Maar liefst 45 leden streden om een plekje bij de laatste acht. Foto: PR Foto:

Wim Peppelman wint
Zelhem Cup 2016

Zelhem - In de afgelopen maand werd door 45 leden van de gezamenlijke Zelhemse Biljartverenigingen traditiegetrouw fel gestreden om de overwinning in de 2016 – editie om de Zelhemse Cup. Dit jaar georganiseerd door Biljartvereniging De Nijman uit Halle-Nijman. Zaterdag 4 juni werd de halve finale gespeeld op twee biljarts met acht personen, op beide tafels vier personen en werd fel gestreden in de 29e editie.

De finale om de 1e en 2e plaats ging tussen Laurens Maatman, (de kampioen van vorig jaar) en Wim Peppelman. Het werden spannende partij tussen Laurens Maatman van De Nijman en Wim Peppelman van Nieuwe Rosegaar. Het werd geen hoogstaande partij in 37 beurten, maar wel spannend. Wim Peppelman won de partij in 79 caramboles en Laurens Maatman kwam twee caramboles te kort van de 78 te maken caramboles.

De strijd om de 3e plaats was Gert Susebeek van Wolfershuus te sterk tegen Thomas Beun van Ons Genoegen. Hij maakt 59 caramboles in 27 beurten en Thomas Beun bleef op 32 staan van de te maken 50 caramboles en werd 4e. Jan Kramp van Nieuwe Rosegaar werd 5e met 45 caramboles in 36 beurten tegen Gerhard Wielheesen van Ons Genoegen en bleef op 25 caramboles staan van de te maken 29 en werd 6e .

De 7e en 8e plaats ging tussen Wim Sak en Jos Boerstal, beide van biljartvereniging De Draejer uit Velswijk. Dat werd gewonnen door Jos Boerstal met 37 caramboles in 32 beurten en werd 7e , en Wim Sak maakte 39 van de 44 te maken caramboles en werd 8e. Toch voor beide een goede prestatie om voor de eerste keer als ze beiden meedoen om in de finale te komen.

De beste partij in het finaleweekend kwam op naam van de latere kampioen Wim Peppelman van Nieuwe Rosegaar met 79 caramboles in 20 beurten met een moyenne van 3.95 en een serie van 22. Verder bedankte de kampioen Wim Peppelman, de Biljartvereniging De Nijman nog voor de goede organisatie van de Zelhem Cup 2016.